Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kent ve Tarih Üzerine Sohbetler Sürüyor

Çanakkale Savaşları Enstitüsü ev

Çanakkale Savaşları Enstitüsü ev sahipliğinde devam eden “Kent ve Tarih Üzerine Sohbetler” programının on birincisi, geçtiğimiz gün Enstitü toplantı salonunda gerçekleşti. Cevat İnce’nin bu haftaki konuğu, çalışmalarıyla Çanakkale kent tarihi araştırmalarına büyük katkılar sağlamış Şahabettin Kalfa oldu.

Çanakkale Savaşları Enstitüsü’nün haberine görei ‘Kent ve Tarih Üzerine Sohbetler’ programının on birincisi, geçtiğimiz gün Enstitü toplantı salonunda gerçekleşti. Cevat İnce’nin bu haftaki konuğu, ise Şahabettin Kalfa oldu.

Kalfa, Kent ve Tiyatro başlıklı söyleşide bir garnizon kenti olarak kurulan Çanakkale’nin ticaret kentine dönüşmesiyle zenginleştiği ve çok kültürlü hale geldiğini; buna müteakip şehirde sosyal ve kültürel hayatın hareketlilik kazandığını vurguladı. Çanakkale’deki ilk tiyatro ve temsil faaliyetlerinden Ahmet Fehim Bey’in hatıralarından alıntılar yaparak bahseden Kalfa Ezine ve Bayramiç’teki etkinliklere de değindi.

Sonrasında Osmanlı Donanması’nın 1908’e kadar Çanakkale’de demirli bulunmasının tiyatronun sergilenmesine olumlu katkıda bulunduğunu ifade eden Kalfa, donanma komutanı Hasan Rahmi Paşa ve donanma subaylarının tiyatro gösterimlerine yoğun ilgi duyduğunu dile getirdi. Sonrasında Cumhuriyet dönemi tiyatro temsilin özellikle Çanakkale Halkevi’nin yoğun ve verimli çalışmaları sonucu geliştiğini söyleyen Kalfa, döneme ait görselleri katılımcılar ile paylaştı. Program, katılımcıların sorularının ardından moderatör Cevat İnce’nin, konuşmacı Şahabettin Kalfa’ya hediyelerini takdim etmesiyle sona erdi. Kent ve Tarih Üzerine Sohbetler programı her ayın birinci ve üçüncü pazartesi günleri devam edecek.

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech