Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kazdağları nöbetçileri: “Cezalar abesle iştigaldir!”

Balaban’da 7 aydır nöbete

Balaban’da 7 aydır nöbete devam eden eylemcilere, idari para cezası kesilmeye devam ediyor. Orman Bölge Müdürlüğü önünde önceki gün kınama dilekçelerini vererek bir basın açıklaması ile cezalara tepki gösteren eylemciler, “Sanki turistik bir beldenin ormanında kamp yapıyormuşçasına kesilen bu cezalar, öncelikle abesle iştigaldir aynı zamanda anayasal haklarımız ve ödevimiz gereği tuttuğumuz çadırlı nöbetin önüne taş koymaya çabalamaktır ve bu bakımdan görevin kötüye kullanılmasıdır.” diye konuştu.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kirazlı/Balaban mevkiinde 7 aydır bölgedeki madencilik faaliyetine karşı nöbet tutuyoruz. Ormancılar Derneği’nin tespitine göre; tam 347.815 ağacı kesen ve canlı toprağın nereye taşındığını denetlemeyen yerel orman şefliği hakkımızda idari yaptırım karar tutanakları hazırlayıp tebliğ etmiştir. Tebliğ edilen kabahat konusu devlet ormanlarında, orman idaresince belirlenen konak yerlerinden başka yerlerde gecelemektir. Söz konusu tebligata göre kirazlı toplu koruma ile kirazlı jandarma karakol komutanlığının 20.02.2020 tarihli tutanağına istinaden ilgili kanun maddesi (Orman kanunu 76/1-a) gereği idari para cezasına karar verildiği söylenmektedir. Sanki turistik bir beldenin ormanında kamp yapıyormuşçasına kesilen bu cezalar, öncelikle abesle iştigaldir aynı zamanda anayasal haklarımız ve ödevimiz gereği tuttuğumuz çadırlı nöbetin önüne taş koymaya çabalamaktır ve bu bakımdan görevin kötüye kullanılmasıdır. Tabii bu saçma çaba orman katliamının ve sürdürülmek istenen madencilik  faaliyetlerinin son derece tehlikeli sonuçlarını önlemek üzere üstlenilmiş olan bir çevre mücadelesinin takındığı etik tavır ile boy ölçüşemez. Sıradan vatandaş olarak biz bu mücadelede iki yüzü aşkın gündür varız ve var olmaya devam edeceğiz çünkü ormanlarımızın katledilmesine, havamızın, suyumuzun, toprağımızın zehirlenmesine göz yumamayız.

Bu hakikate ve anayasal haklarımıza dayanarak ormanı koruyanlara orman müdürlüğünce ceza kesilmesini kınıyoruz ve şahıslarımıza kesilen cezalara bugün itiraz dilekçelerimizi Çanakkale sulh ve ceza mahkemesine sunuyoruz.

Tüm yaşam savunucularına dayanışma dolu selamlarımızla… Heryerkazdaglari!” 

Eylem Gözeldere

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech