Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP’li Gencin İsyanı Kime?

Hafta sonu Prof.Dr.Türkan Saylan

Hafta sonu Prof.Dr.Türkan Saylan Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen CHP Merkez İlçe Gençlik Kolları kongresine, adaylıktan çekilen parti emekçisi genç Okan Yardak’ın isyanı damga vurdu. Etnik kimliği dolayısıyla partili büyüklerinin aday olmasına engel olduklarını iddia eden Yardak, “Genel Başkanımın başlattığı ‘hak, hukuk, adalet’ mücadelesinin Çanakkale Cumhuriyet Halk Partisi’nin içinde bazı kişilerde olmaması sebebiyle adaylıktan çekildim” diye konuştu.

İdlip’te Şehit olan askerlere Allah’tan rahmet yaralılara acil şifa dileyerek açılamasına başlayan CHP’li Genç Okan Yardak, “Ben, asıl mücadelesi en büyük ailem olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin içindeki militarist, ırkçı, mezhepçi insanlarla olan, partim içinde tıpkı AKP’de olduğu gibi babadan oğla geçen yönetimler başkanlıklarla olan, partimin içinde delege muhasebesi, hatır siyaseti yaparak partimin geleceği gençleri bile seçimlerine müdahale eden parti büyüklerim ya da daha doğrusu delege ağalarıyla olan, asıl derdi memleketi olan, partim için emeğini, zamanını, gençliğini ve geleceğini bir saniye bile düşünmeden adayan Cumhuriyet Halk Partisi’ne hiçbir karşılık beklemeden her şeyini veren bir gencim.” ifadeleriyle kendini tanıtarak konuşmasına başladı.

 “AYNI DİK DURUŞU SERGİLEYECEĞİM”
Yardak, konuşmasına şöyle devam etti: “Bugüne kadar siyasi menfaat uğruna kimsenin pazarlık unsuru olmadım. Bugünden sonra da aynı dik duruşu sergileyeceğim. Bugüne kadar atamalara, fermuarlara, önceden belirlenen seçimlere ve sözde sandıklara nasıl karşı durduysam, bugünden sonra da karşı durmaya, antidemokratik grup hareketlerine tam demokratik bir karakterimle mücadele etmeye devam edeceğim.

18 yaşındayken hiçbir beklenti içinde olmadan partime üye oldum. Üye olduğum günden beri  gittiğim her şehirde ve özellikle yıllardır Çanakkale’de tüm partililerimizin bildiği gibi tüm çalışmalara eksiksiz katıldım, elimden gelen her şeyi yaptım. Gecelerce bayrak astım, haftalarca stantlarda durdum, aylarca broşür dağıttım. Çanakkale’nin çoğu ilçesine, çoğu köyüne gittim, üniversitede sürekli çalışma içinde bulundum.

Şimdi ben adayken Çanakkaleli olmadığımı, bu yüzden Çanakkale’de gençlik kolları başkanlığımı yapamayacağımı söyleyenlere şunu demek istiyorum; ‘Ben bu kadar, bu şehir için, partim için emek vermişken sadece birilerinin oğlu olduğu için, birilerinin akrabası olduğu için, birilerinin köylüsü olduğu için bu şehir ve Cumhuriyet Halk Partisi için hiç emek göstermeden başkan olanlar mı Çanakkaleli, yoksa bu kadar emek gösteren ben mi daha çok Çanakkaleliyim?”

“PARTİ BÜYÜKLERİM ÖZGÜRCE SEÇİM YAPILMASINA ENGEL OLDU”
“Ama görüyorum ki; partim içinde anti demokrat hareketlere, sandık koyulmadan yapılmak istenen seçimlere, atamalara, fermuarla karşı omuz omuza mücadele ettiğim parti büyüklerim bugün gençlerin özgürce seçim yapmasına engel olup birlikte mücadelesini verdiğimiz şeyi yapmaya başlamışlar. Keşke burada adil bir seçim olsaydı da ben 5 oy alıp seçimi kaybetsem bile Burak arkadaşımın elini kaldırıp tebrik ederdim.

Benim etnik kimliğime, inancıma laf edip adaylığımda kullandılar şunu belirtmek istiyorum ben inancımdan, ana dilimden ve doğum yerimden gurur duyuyorum ve bu partinin en üst kademesine kadar farklı kimlikten insanlar dolu bundan da gurur duyuyorum.

Genel Başkanımın başlattığı ‘hak, hukuk, adalet’ mücadelesinin Çanakkale Cumhuriyet Halk Partisi’nin içinde bazı kişilerde olmaması sebebiyle Çanakkale Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı adaylığımı dün çektim ve bugünden sonra da partim için yine her şeyi yapacağıma söz veriyorum.

Yaşasın Tam Bağımsız Cumhuriyet Halk Partisi Gençliği! Yaşasın Tam Demokratik Cumhuriyet Halk Partisi!”

Partili genç, konuşmasının ardından hem partinin gençleri hem de büyükler tarafından uzun süre alkışlandı.

Eylem Gözeldere

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech