Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Deve güreşleri iptal edildi

Suriye’nin İdlib Kentinde hava

Suriye’nin İdlib Kentinde hava saldırıcı sonucu şehit olan Türk Askerleri, 7’den 70’e herkesi üzüntüye boğarken Çan ve Ayvacık’ta da deve güreşleri iptal edildi.

İdlib saldırısının ardından Çan ve Ayvacık’ta düzenlenmesi beklenen deve güreşleri iptal edildi. Çan Belediye Başkanı Bülent Öz, kararı,”Suriye’nin İdlib bölgesinde kahraman askerlerimizin şehit olması tüm Türkiye’yi yasa boğdu. Ülkece yaşadığımız acı gelişmeler nedeniyle belediyemizce, ilçemizde gerçekleşmesi planlanan 8 Mart günü Deve Güreşi iptal edilmiştir” sözleriyle duyurdu.

Öte yandan Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Federasyonu Başkanı Özgür Dülgerde Suriye’nin İdlib kentinde düzenlenen hava saldırısında askerlerin şehit olması nedeniyle yapılması planlanan 4 deve güreşi organizasyonunu iptal ettiklerini duyurdu.

“DAVULLAR ZURNALAR ÇALINMAYACAK”
Dülger, yaptığı açıklamada, şehitlere Allah’tan rahmet, ailelerine sabır, yaralı askerlere de acil şifa dileklerini ileterek “Şehit haberleri sonrası, yarın Çanakkale Ayvacık, Aydın Köşk, İzmir Kemalpaşa ve Antalya Demre’deki deve güreşleri iptal edilmiştir. Yüreğimiz yanarken bu güreşleri yapamazdık. İleri tarihlerde yapılacak tüm deve güreşlerimizden eğlenceleri kaldırdık. Davul zurnalar çalınmayacak, hepimiz çok üzgünüz” şeklinde konuştu.

Esra Çanlı

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech