CHP’li Erkek’ten zehir zemberek açıklamalar: “Çıkmış, hala ‘Gezi’ diyor, pes!”

CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, İdlib’te şehit olan Türk askerlerinin ardından hem Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hem de AP Partiki vekillerin tavır ve söyemlerini sert sözlerle eleştirdi. Erkek, Erdoğan’ın kürsü konuşmasına de değinerek “36 şehidimiz var. Yüreğimiz dağlanmış. Evlatlarımıza, oldukları yere, neden şehit düştüklerine dair yanıtsız onlarca soru var. Bu soruların muhatabı çıkmış ‘Gezi’ diyor. Pes!” ifadelerini kullandı.

Türkiye, geçtiğimiz hafta ajanslara son dakika olarak düşen kara bir haberle sarsıldı. İdlib’te Türk unsurlarını hedef alan hava saldırısında en az 36 asker şehit oldu. Bir o kadar da yaralı var. Saldırının ardından özellikle Ana Muhalefet Partisi CHP, meclisteki sessizliğe büyük tepki gösterdi. CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek de Twitter’da yaptığı paylaşımlarla saldırının ardından yaşanan süreci ağır sözlerle eleştirdi.

Erkek’in tepkilerinin odağında, öncelikle Cumhurbaşkanı Erdoğan vardı. Aci haberin ardından uzun süre ekranlara çıkmayan Erdoğan, olayın üstünden geçen kısa bir zamanın sonra gece saatlerinde imzaladığı bir kararnameyle benzin ve motorinin Özel Tüketim Vergisine(ÖTV) zam yaptı. Karar, Resmi Gazete’de yayımlandı. Erkek de, kararla ilgili “Millet şehitlerimiz için kahrolurken Saray’ın gündemi ÖTV…” ifadelerini kullandı.

“HALKTAN KAÇIYORLAR”
Muharrem Erkek, öte yandan ise Erdoğan’ın yaptığı konuşmada Gezi olaylarına değinmesini de eleştirerek “36 şehidimiz var. Yüreğimiz dağlanmış. Evlatlarımıza, oldukları yere, neden şehit düştüklerine dair yanıtsız onlarca soru var. Bu soruların muhatabı çıkmış ‘Gezi’ diyor. Pes!” şeklinde konuştu.

Ortada 36 şehit varken “Derhal Meclis toplansın” dediklerini de sözlerine ekleyen Erkek, “Sıradan bir olay gibi rutin çalışma günü olan Salı’yı işaret ettiler. Anayasaya göre ‘Meclis’te Cumhurbaşkanı açıklama yapmalı’ dedik. ‘MSB açıklama yapacak’ dediler. Halktan kaçıyorlar! Biz milli egemenliğin merkezinde TBMM’deyiz!” ifadelerine yer verdi.

Esra Çanlı

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com