Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Tiyatrolara gereken önemi veriyor muyuz?”

Çanakkale İl Kültür ve

Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, tiyatro izlerken uyulması gereken görgü kurallarına dikkat çekerek “Tiyatroyu seviyoruz ama gereken önemi veriyor muyuz?” denildi.

Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada tiyatro izlerken uyulması gerkengörgü kuralları anılatılarak şöyle dendi: “Değerli tiyatro ve sanatsever takipçilerimiz. Bu yazımızı dikkatle okumanızı önemle rica ediyoruz. Öncelikle Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak bir yılı aşkın süredir Devlet Tiyatrolarımızı sizlerle buluşturmaktan keyif, mutluluk ve gurur duyuyoruz. Yoğun ilgi ve talepleriniz için tüm sanat/tiyatroseverlerimize ayrı ayrı şükranlarımızı sunuyoruz. Ancak, bugün bahsetmek istediğimiz konu bir haber ya da duyuru değil; küçük ama bir o kadar da önemli bir bilgilendirme…”

“TİYATRO SAATİ İTİBARİYLE İÇERİ GİRİŞLER ASLA OLMAMALI”
“Eminiz ki çoğunuz bu konuda gayet bilgili ve görgülü. Fakat bir süredir sahnelenen oyunlarımızda bu konuda birçok eksiklikle karşılaştık. Tiyatro kurallarını sizlere bir kez daha hatırlatırken, bazı noktalara da değinmek istedik: Tiyatro oyununun saati gelmeden en az 15-20 dakika önceden salonda olmamız gerekmekte tiyatro salonuna girerken sırayla ve sakin bir şekilde girilmesi kapıdaki personel arkadaşımızın zor durumda kalmaması ve karmaşık görüntülerin yaşanmaması için çok önemli… Tiyatro esnasında konuşulmaması gerektiği kadar fotoğraf ve video çekmemenin de önemi hatırlatmak isteriz. Tiyatro salonuna elimizde bulunan yiyecek ve içeceklerle girmemeli ve çöplerimizi salonda bırakmamalıyız. Ve her şeyden önce, en önemlisi de; tiyatro saati itibariyle içeri girişlerin asla olmaması gerektiği…”

“TİYATROLARIMIZA SAYGI DUYULMALI”
“Tüm tiyatro geleneği için önemli olan bu kuralları Devlet Tiyatrolarımız kendi bünyesinde titizlikle uyguluyor. Bu prensipler çerçevesinde yaşanacak problemlerin önüne geçerek hem izleyicilerimizin hem de oyuncularımızın mağduriyet yaşamamasını sağlayabilir, keyifli ve sağlıklı zaman geçirmek için harika fırsatlar yaratabiliriz. Üzerinde büyük bir emekle çalıştığımız değerli sanat dallarımızdan biri olan tiyatrolarımıza saygı duyulmalı ve gereken özeni göstermeliyiz. Yeni nesillerimizi bu prensipler çerçevesinde bilgilendirmeli ve kurallara uyulması sağlanmalıdır. Her şey için teşekkür ediyor duyurularımızı takip ederek yarınlarımızı süsleyecek oyunlarımızda buluşmayı diliyoruz.”

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech