Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Maden İşçileri Yeraltında Açlık Grevinde!

33 maden işçisi Yenice

33 maden işçisi Yenice Karaköy köyünde işletilmekte olan Yıldızlar Holding’e ait Nesko Maden ve Tic. A.Ş.’den, 2 aydır maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle kendilerini bugün madene kilitleyerek açlık grevine başladı.

Bugün 15.00 sularında kendilerini madene kilitleyen işçiler, hem maaşlarını alamadıkları hem de tazminatsız işten çıkarımların yapılmak istenmesine tepki göstererek açlık grevi yapmaya başladı.

Gazetemize konuşan İşçi Temsilcisi Sercan Fidan, işçilerin bir belge imzalatılarak maaşsız ve tazminatsız çıkarılmak istediklerini söyledi. Fidan, çeşitli gerekçeler sunularak bugün 10 işçinin işten çıkarıldığını, yarın da geri kalan işçilerin çıkarılmak istediklerini belirtti.

Maden işçilerinin DİSK’e bağlı Dev Maden-Sen sendikasına üye oldukları gerekçesiyle işlerine son verildiği ileri sürüldü.

 

İŞÇİLERDEN MESAJ VAR!

Açlık grevine başlayan maden işçileri, 140 metre yerin altından mesaj gönderdi. Madenden çıkartılmaya çalışılan işçiler, gazeteniz GÜNDEM’e gönderdikleri videoda hakkımızı alacağız mesajı verdi.

Güncelleme: 20.30

Akşam vardiyasına gelen bir grup işçi de greve katıldı. Öte yandan Ankara’dan yola çıkan Dev Maden İş Uzmanı’nın da yarın erken saatlerde grev bölgesinde olması bekleniyor.

Eylem Gözeldere

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech