Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

25 Baro Başkanı Birlikte Hareket Edecek

İzmir’de düzenlenen Ege-Marmara-Akdeniz Genişletilmiş

İzmir’de düzenlenen Ege-Marmara-Akdeniz Genişletilmiş Bölge Barı Başkanları Toplantısı’na Çanakkale Barosu Başkanı Av. Bülent Şarlan’da katıldı. 25 Baro Başkanı birlikte hareket etmek üzere söz verdiler ve 7 maddelik sonuç bildirgesiyle yargı bağımsızlığına dikkat çektiler.

Geçtiğimiz gün İzmir’de Ege-Marmara-Akdeniz Genişletişmiş Bölge Barı Başkanları Toplantısı gerçekleşti. Gerçekleşen toplantıya 25 Baro Başkanı katılırken, Çanakkale Barosu Başkanı Bülent Şarlan’da toplantıda yer aldı. Bir hayli önemli konuların konuşulduğu toplantıda, avukatlara yapılan keyfi uygulamalara tepki gösterildi ve birlikte hareket etme sözü verildi.

“Yargıya müdahale kabul edilemez”
Çanakkale Baro Başkanı Av. Bülent Şarlan, İzmir Barosu ev sahipliğinde düzenlenen Ege, Marmara ve Akdeniz Genişletilmiş Baro Başkanları Toplantısına katıldı. 25 Baro Başkanı, yargıya müdahalenin kabul edilemez olduğunu belirtti.

“Barolar hukuk devletinin garantisidir”
Çanakkale Baro Başkanı Av. Bülent Şarlan, düzenlenen toplantı ve sonuç bildirgesine ilişkin açıklamasında “Baro başkanları ve hukukçular olarak Türkiye’nin evrensel hukukun tüm usul ve kurallarıyla uygulandığı çağdaş bir ülke olmasını arzu ediyoruz. Barolar şu anda adalet ve hukuk devletinin garantisi durumundadır.” dedi.

“Her türlü keyfi uygulamaya karşı birlikte hareket edeceğiz”
Çanakkale Baro Başkanı Av. Bülent Şarlan, yapılan ortak açıklamayla ilgili değerlendirmede bulunarak, avukatların görevleri esnasında keyfi uygulamalara maruz bırakılmasından rahatsızlık duyduklarını, meslektaşlarının yaşadığı mağduriyetlerin her geçen gün arttığına dikkat çekmek istediklerini, avukatların meslek hayatında yaşadığı ve sürekli hale gelmeye başlayan her türlü keyfi uygulamaya karşı birlikte hareket etmeye söz verdik dedi.

Ayrıca, Baroların, Avukatların lehine önemli girişimlerde bulunduğunu, Adalet Bakanlığı’nın stajyer avukatların maaş alamayacağına dair görüşünü ise benimsemediklerini” belirtti.

Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech