Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Ali Güngör Yıldız

Kafalar da oylar da karışık

Çanakkale Cumhuriyet Halk Partisi İl kongresi Pazar günü İÇDAŞ kongre merkezinde tamamlandı. Kongrenin ayrıntılarını ve gelişmelerini Yazı İşleri Müdürümüz Eylem Gözeldere haberleştirdi. Ayrıntılarıyla okuyabilirsiniz.

Son derece hararetli ve bir o kadar da heyecanlı geçen kongrenin görünmez kahramanları ve delege ağaları vardı. Merkez İlçe kendi yazdığı delegesine sahip çıkarken, her ilçe başkanı kendi delegesine bu denli sahip çıkamadığı sonuca yansıdı. Hele kendilerince bir bilenin sözüne inanan Ayvacık delegeleri ise sonucu baştan sona değiştiren hareketi yapmış oldu.

Öyle ilginç bir sonuç ortaya çıktı ki İki adaylı seçimde İl Başkanlığı koltuğuna Metin Ümit Ural otururken, Ankara delegelerini de seçimi kaybeden İsmet Güneşhan’ın yazdığı delegeler kazanmış oldu. İtirazlar devam edecek mi? Tabii ki de evet.

CHP’de tartışmalar ve seçim heyecanı biter mi? Bitmez.

Girdiği her seçimin galibi olarak çıkan Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan da bu sonuca göre Ankara delegesi seçilememiş oluyor. Bu işi kimin organize ettiğine bakarsanız, Sayın Başkan Gökhan’ın Özay’dan sonra Belediye Meclisinden seçildiği süreci iyi bilmek ve taaa o yıllara kadar gitmek gerekir. Bilenler bilir ve hatırlar.

Yani kısaca Çanakkale Cumhuriyet Halk Partisi’nde bu seçimin sonucu Pazar başladı-Pazartesi bitti olmayacaktır. Karşılıklı itirazlar devam ederken, suçlamalar da ithamlar da havada uçuşacaktır. “Biz bu abdestle çok namaz kılarız” denmeyecek, “madem böyleydi. Biz bu .. niye yedik” olacaktır.

Şimdi Sayın Başkan Gökhan, Çek Cumhuriyetine gitti. Bir hafta kentte yok. Ortalık o gelinceye kadar yatışır mı? Sayın Güneşhan da siyasi yaşamının en iyi konuşmasını yapmıştı. Jübile konuşması olmaz herhalde…

Bu pilav daha çok su kaldırır. Bekleyelim. Çanakkale CHP’de siyasi aktörler değişiyor gibi gözükse de yeni isimler ortaya çıkmayınca sadece “Değişimin değişmeyen isimleri” olarak tarihe geçerler.

Güngör Yıldız

 

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech