Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Turhan: “Çanakkale, ihracatta ‘köprü’ görevi görecek!”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, dün geldiği Çanakkale’de temaslarda bulundu. 1915 Çanakkale Köprüsü’nü yerinde inceleyen Turhan, köprüyü 2022’nin Mart ayında trafiğe açmayı planladıklarını belirterek “Şu ana dek köprünün yüzde 50’si tamamlandı. 2 buçuk milyar euro maliyetli köprü, tamamen bitmesiyle ise Çanakkale ülke ihracatında köprü görevi görecek önemli bir ulaşım aksı olacak” şeklinde konuştu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, AK Parti Eceabat İlçe Kongresi için Çanakkale’ye geldi. AK Parti Çanakkale Milletvekili ve Grup Başkanvekili Bülent Turan’la, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu’nun da yer aldığı ziyaretler kapsamında Turhan, yapımı devam eden 1915 Çanakkale Köprüsü’nde de incelemeler yaptı. Şantiye alanını gezen Bakan Turhan, köprünün 2022 yılının Mart ayında trafiğe açmayı planladıklarını söyleyerek şöyle konuştu:

“2022 MART AYINDA HİZMETE AÇILACAK”
“Çanakkale bizim için çok önemli bir şehir. Bu bölgede yüz yıl önce milletimiz istiklal için büyük bir mücadele vermişti ve özgürlüğünü burada kazanmıştı. Dünyanın tüm güçlü devletlerine karşı burada millet olarak büyük bir mücadele vermiştik ve yeni kurduğumuz devletin temellerini burada atmıştık. Bugün de burada milletimizin tarihine altın harfler ile yazılacak yeni bir sayfayı eklemek için dünyanın en büyük açıklıklı asma köprüsünü inşa ediyoruz. Bu köprü hizmete açıldığında mühendislik eserleri açısından dünyada birinci sırada yerini alacak. İnşallah 2022 Mart ayında bu köprüyü hizmete alarak trafiğe açmayı hedefliyoruz.”

“MALİYETİ 2 BUÇUK MİLYAR EURO”
Projenin maliyetinin 2 buçuk milyar euro olduğunu ve bugüne kadar 1 milyar 250 milyon euroluk iş yaptıklarını da sözlerine ekleyen Bakan Turhan, sözlerine şöyle devam etti: “Bu projenin bazı rakamlarını paylaşmakta fayda görüyorum. İki kule arasındaki mesafemiz 2 bin 23 metre, Cumhuriyetimizin yüzüncü yılına hitaben 2 bin 23 metre açıklıkta inşa ediyoruz. Yaklaşım viyadükleriyle birlikte kabloların ankrajlanacağı noktalar arasındaki mesafe ise 4 bin 100 metre, yani kulelerin dışındaki ilave mesafelerle birlikte yaklaşım viyadükleriyle birlikte toplam köprü uzunluğumuz 4 bin 100 metre. Bu projedeki tabliye genişliği 45 metre…”

“ÖNEMLİ BİR ZAMAN TASARRUFU OLACAK”
1915 Çanakkale Köprüsü’nün hizmete açılmasıyla birlikte ülkeihracatında Çanakkale’nin köprü görevi görecek önemli bir ulaşım aksı olacağını da belirten Bakan Mehmet Cahit Turhan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Artık Çanakkale Boğazı’nda arabalı vapurlarda zaman harcanmayacak. En az 1 buçuk, yoğun trafikte 5 saat süren Çanakkale Boğazı’nın geçişi artık yol kullanıcıları için 6 dakikaya inecek. Bu önemli bir zaman tasarrufu olduğu gibi bu malları taşıyan, ihraç eden kişiler için de çok önemli bir kazanım olacak. Şu anda bu köprünün genel olarak yüzde 50’sini tamamladık. Hepimize hayırlı uğurlu olsun.”

Haber Merkezi

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech