Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Veliler ayakta!

Çanakkale Cumhuriyet Ortaokulu’nun 8

Çanakkale Cumhuriyet Ortaokulu’nun 8 derslik ek hizmet binası, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılacak. Öğrenciler ise eğitimlerine okulun ana binasında devam edecek. Yaklaşık 500 öğrencinin tek bir binada sabahçı-öğlenci sistemiyle eğitim alacak olması ise velileri ayağa kaldırdı. GÜNDEM’e veliler adına konuşan Fatma Hazırcı, bu sistemin çocukları için zorlayıcı ve sağlıksız olacağını ifade ederek “Öğrencilere tam zamanlı eğitim için başka bir okul tahsis edilmesini istiyoruz. Bunun için aramızda imza topladık, hafta içi Valilik’e talebimizi ileteceğiz” şeklinde konuştu.

Çanakkale Cumhuriyet Ortaokulu’nun ek hizmet binasının, depreme dayanıksız olduğu için yıkılacağı öğrenildi. Yetkililer, kararın ardından ise yaklaşık 500 kişilik öğrenci grubunun, okulun ana binasında eğitim alacağını açıkladı. Bu karar ise velileri hem tedirgin etti hem de sinirlendirdi. Durumu GÜNDEM’e anlatan veliler, bu uygulamanın çocukları için doğru olmayacağını söyledi.

“AİLELER ÇOCUKLARINI OKULDAN ALMAYI DÜŞÜNÜYOR”

Veliler adına konuşan Fatma Hazırcı ise şu ifadeleri kullandı: “Okulumuzun 8 dersiz ek hizmet binası depreme dayanıksız olduğu için yıkılacak. Ve çocuklar yine 8 derslik olan diğer ana binada eğitim almaya başlayacak. Normalde 250 öğrenci orada, 250 öğrenci buradaydı. Şimdi 500 öğrenci tek bir binada eğitim alacak. Bir grup sabah gelip öğle diğer grup öğlen gelip akşam çıkacak. Bu sistemde sabah 7.30’da 7 ve 8’inci sınıflar 13.30’a kadar eğitim alacak. Ardından ise öğleden sonra 5 ve 6’ıncı sınıflar gelecek. Onlar da akşam 7’de çıkacak. Çocuklar bu sistemle ne kadar başarılı olabilir ki? Anasınıfımız vardı, özel eğitim sınıfımız vardı mesela onları başka okullara verdiler. Diğer öğrenciler için de böyle bir çözüm bulunabilir. Bu binada şu an müzik odası, yok,  bilim teknoloji odası yok. Çocuklar çok kaygılı. Aileler başka okullara almayı düşünüyor çocuklarını. Bundan sonra ne olacak bilmiyoruz.”

“ÇOCUKLAR BU SİSTEMLE NE KADAR VERİMLİ OLACAK, MUAMMA…”

“Tam bir karmaşa içindeyiz. Çocuklar bu sistemde sabah çok erken saatlerde gelecekler, kursları ders saatleriyle çakışacak. Çalışan anneler var, onlar ne yapacağını bilemiyor, servisler denk gelmiyor. Bir anda böyle bir karar verildi. Bir anda belli oldu. Asıl problemler pazartesiden sonra anlaşılacak Çocuklar 7.30’da derse başlayacak. Çocuk o saatte ne anlayıp ne kadar verimli olacak muamma…”

“VALİLİĞE TALEBİMİZİ İLETECEĞİZ”

Hazırcı, söz konusu durumla ilgili yeni bir değerlendirme yapılması için veliler olarak kendi aralarında imza topladıklarını da sözlerine ekleyerek “Bu hafta içi veliler olarak hep birlikte Valiliğe gidip talebimizi ileteceğiz. Diğer okullarda benzer durum olunca, o öğrencilere başka yer bulundu. Bir tek burada böyle bir durum oldu. Bizim çocuklarımıza da başka okul verilmeli ve onlar da tam zamanlı eğitimlerini almalı” ifadelerini kullandı.

Esra Çanlı

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech