Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Oğuz’un şiirleri resimle hayat buldu

25 yaşındayken geçirdiği trafik

25 yaşındayken geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Oğuz Gülmez’in “Kırmızı” isimli şiir kitabı sergiye çıktı. Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde gerçekleştirilen sergi, sanatseverlerden de tam not aldı.

Henüz 25 yaşındayken İstanbul’da yaşadığı trafik kazası sonucu yaşamını yitiren şair Oğuz Gülmez’in şiirleri, ölümünün ardından annesi Oya Runa tarafından Turna yayıncılıkta kitap haline getirilmişti. Oğuz’un ‘Kırmızı’ isimli kitapta toplanan şiirleri, bu kez ise sergide hayat buldu.

Maltepe üniversitesi öğrencileri genç şairin ardında bıraktığı, iç dünyasını yansıtan şiirleri çeşitli görsellere yansıtarak ortaya harika tablolar çıkardı. Bu eserler, Oğuz Gülmez’in annesi Oya Runa tarafından başlatılan girişimle sergi haline getirildi. ‘Kırmızı’ isimli sergi, Cuma günü Çanakkale İl Kültür Turizm Müdürlüğü’nde saat 17.00’de kapılarını sanatseverlerle açtı.

Oğuz’un şiirleri, öğrencilerin görsel çalışmalarıyla uyum içinde sergilenerek oldukça farklı ve bir o kadar da duygusal bir çalışmaya imza atılmış oldu.

Sergiyle ilgili duygularını Gündem’e anlatan Runa, hislerini şu sözlerle anlattı: “Biz geçen 2019’un Eylül ayında oğlumun kitap tanıtım filmini yapmıştık. Oğuz, Maltepe Üniversitesi Görsel iletişim fakültesi öğrencisidir. Geçen 2019’un Kasım ayında o bölüm öğrencileri, Oğuz’un şiir kitabından şiirlerine ait görseller hazırlamışlar. Biz, 18 Kasım’da Maltepe Üniversitesi’ndeydik İstanbul’da… O görsellerin açılışı, şiirlerle birlikte yapıldı. Çok güzel bir gündü. Sonra biz bunu paylaştık. Filiz Otay Demir, Dekan hocamla birlikte… Rektör Şahin Karasar Hocamla da bunu paylaştık. Oğuz’un doğduğu şehirde bu ‘sergi niye olmasın?’ diye düşündük. Merve Poray öğretim görevlisi hocamızla hep birlikte bu yola çıktık. Çanakkale’ye gelme hazırlığı yaptık. Şansımıza da her şey çok rast gitti. Güzel insanlarla olunca her şey güzel gidiyor. Oğuz adına da çok güzel gidiyor. Ve bugün buradayız. Onun annesi olarak onun için çok mutlu ve huzurluyum ben de… Sanırım öğrencilerimiz de hocalarımız da ve hocamız Merve, Koray hepimiz aynı şekilde bu mutluluğu paylaşıyoruz. Bizim için çok güzel oldu. ‘Hayaldi gerçek oldu’ diyeyim. Çünkü kolay değil bu işler biliyorsunuz. Ben çok teşekkür ediyorum. Çanakkale Kültür Turizm İl Müdürlüğümüze, Valiliğe herkese çok teşekkür ediyorum. O kadar güzel şeyler paylaştık. Yolumuz hep açıktı ve inşallah bundan sonra da hep açık olur. Çok teşekkür ediyorum size…”

34 TASARIM VAR

“Şiirler Oğuz’a ait görseller, görsel iletişim fakültesi öğrencilerinin o şiirlerden esinlenerek yapmış oldukları görseller var. Yani şiiri okuyor öğrenci ardından da kendi görselini kendi tasarlıyor. Maltepe Üniversitesi Görsel İletişim Fakültesi öğrencileri yaptı bu resimleri… 34 tane tasarımımız vardır şu anda… Merve Koray da bu dersin hocasıdır.

“ŞU AN OĞUZ’LA TANIŞMIŞ GİBİYİM”

Tablo çalışmalarından birine imza atan Emir Gücür ise GÜNDEM’e yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi:

“Maltepe Üniversitesi’nde Görsel İletişim Tasarım 3. sınıf öğrencisiyim. Oğuz ile hiç tanışmadım ama bu senenin başında hocamız bize bir sergiden bahsetti. Ben de açıkçası yapamam diye çok korkmuştum çünkü şiirlerden afiş yapmak  benim aklımda olan bir şey değildi. Oğuz’un kitabını alıp şiirlerini okuyunca onun düşüncelerini içimde hissettim ve onu afişlere yansıtmayı başardığıma inanıyorum. Şu anda Oğuz ile tanışmış gibiyim, arkadaşım olmuş gibi o yüzden de bu işi yaptığım için çok gurur duyuyorum, çok mutluyum. Üç eseri ben yaptım, kalan eserleri arkadaşlarım yaptı.”

Esra Çanlı

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech