Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Jandarma’dan aile içi şiddeti önleme eğitimi

Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı

Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada ‘Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı İl Eylem Planı kapsamında çağrı üzerine katılım sağlayan Vatandaşlara yönelik Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddet Eğitimi’ verildiği açıklandı.

 

Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

İller İdaresi Genel Müdürlüğünce yayınlanan “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele konulu yazı gereği ‘Kadına Yönelik Şiddetle Etkin Mücadele Etmek’ amacıyla kurumlar arası işbirliği ile İl Eylem Planı kapsamında yapılan çağrı üzerine katılım sağlayan vatandaşlara yönelik ‘Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddet Eğitimi’ verildi.

 

“Ezine’de bulunan İlçe Müftülük Toplantı salonunda Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı Çocuk ve Kadın Kısım Amiri Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Mehtap Hergül tarafından ‘Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddet Uygulamaları’ hakkında bilgilendirme yapılarak kolluğun bu gibi başvurularda nasıl bir yol izlediği, KADES uygulaması,112 Acil Çağrı Merkezi, Önleyici ve Koruyucu Tedbir Kararı verilen Mağdurlara yönelik haftalık kontrollerin ve takibin nasıl sağlandığı ile ilgili sunum gerçekleştirilerek vatandaşlara bilgilendirmelerde bulunuldu. Çanakkale Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Av. Ezgi Deniz Çalışal tarafından ‘Kadın Haklarına İlişkin Ulusal ve Uluslararası Sözleşme ve Kanunlar’ ile ilgili de vatandaşlara bilgi verildi.

 

“Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü/ Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Nuray Gümrükçü tarafından ise vatandaşlara yönelik, Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi konusunda Şiddet Önleme Ve İzleme Merkezinin İşlevselliği hakkında sunum yapılarak, Kadın Sığınma Evlerinde nasıl hizmet sağlandığı ve ALO 183 hattı konusunda katılımcılara bilgilendirmelerde bulunuldu.”

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech