Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gökçeada Belediyesi’nden kırsal kalkınmaya destek

Gökçeada Belediye Başkanı Ünal

Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin’in kırsal kalkınmaya ve tarımsal dönüşüme destek vermek amacıyla oluşturduğu bir heyet yollara düştü.

Gökçeada Belediyesi’nin haberine göre; Gökçeada Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Aydın, beraberinde Belediye Meclis Üyeleri, Gökçeada Kent Konseyi Başkanı, Gökçeada Kent Konseyi Kadın Komisyonu Başkanı, Köy Muhtarları, Gökçeada Belediyesi Genel Koordinatörü ve Gökçeada Belediyesi Özel Kalem Müdürü ile birlikte Aydın ve Muğla Büyükşehir Belediyelerinde incelemelerde bulundu.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: Ekolojik sistemde hatalı uygulamalar sonucu kaybolan doğal dengeyi yeniden kurmak, insan ve çevre dostu üretim yöntemlerini yeniden geliştirmek, sentetik, kimyasal ilaçlar ve gübre kullanmadan üretim verimliliğini artırmak, yerel üreticiyi ve tüketiciyi koruma amaçlı projeleri yerinde görmek amacıyla düzenlenen gezi kapsamında doğal mera alanları, seralar ve halk pazarlarında inceleme yapıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu ziyaretle başlayan Aydın’daki incelemelerin ilk durağı küçükbaş damızlık hayvan üretim merkezi oldu. Burada Aydın Büyükşehir Belediyesi Tarım Daire Başkanı Abdurrahman Aslan ve tarımsal danışman Veteriner Hekim Gökçe Yıldırım, merkezdeki uygulamalar hakkında önemli bilgiler verdiler.

Gökçeada heyeti temaslarda bulundu

Buradaki incelemelerini tamamlayan Gökçeada heyeti daha sonra, içinde sakız koyunu ıslah çalışmaları yapılmakta olan 140 dönümlük doğal mera olarak kullanılan alanı, Çine’de Ege Et ve Yem Tesisleri adıyla faaliyette bulunan ve Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan mezbahane ve yem tesisi ile Aydın şehir merkezinde ve 3 ilçesinde halka hizmet veren Ege Et Marketleri’ni ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

Bozdağ’da yaklaşık 1500 metrekare alan üzerinde yapılan Yerel Tohum Ürün Serası’nı da gezen Gökçeada heyeti daha sonra Germencik’e geçerek burada Belediye Başkanı Fuat Öndeş’i makamında ziyaret etti. Belediye Başkanı Öndeş, özellikle incir ve zeytinyağı ürünlerinin Türkiye’ye tanıtılması ve pazarlanması ile ilgili önemli bir inisiyatif kullandıklarını ve kırsal gelişmeye katkıda bulunduklarını anlattı.

Gezinin üçüncü gününde Muğla’ya hareket eden Gökçeada heyetinin buradaki ilk ziyareti yerel kooperatiflerden tedarik ettikleri ürünleri halkla buluşturan Melsa Yöresel Ürünler Satış Mağazası oldu. Daha sonra Muğla Büyükşehir Belediyesi ile Üniversitenin iş birliği içerisinde çalışmalarını sürdüren Muğla Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde tahlil, inceleme ve araştırma laboratuvarında incelemelerde bulunuldu.

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech