Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

DSİ Çanakkale’de 18 Baraj 7 Gölet Yaptı

Devlet Su İşleri (DSİ)

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mevlüt Aydın, son 17 yılda kente 461,88 milyon m3 su biriktirme hacmine sahip 18 baraj ve 7 gölet inşa ettiklerini açıkladı.

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü’nün haberine göre, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mevlüt Aydın, son 17 yılda kente 461,88 milyon m3 su biriktirme hacmine sahip 18 baraj ve 7 gölet inşa ettiklerini açıkladı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Kurumumuz tarafından tarım alanlarında gerçekleştirilen projeler doğrultusunda gelişen tarım sektörü diğer sektörlerin de itici sektörü olmuştur. Sulama projelerinin devreye girmesi ile sulanan arazilerde sulama öncesi ve sulamadan sonraki durum arasında ciddi gelir artışları meydana gelmiş, bu artış il genelinde ve civar illerde doğrudan veya dolaylı olarak birçok sektöre yansımıştır.

Çiftçilere yıllık 331 milyon TL zirai gelir artışı sağlandı”
“Marmara’nın ve ülke tarımının en önemli illerinden biri olan Çanakkale’mizde ziraatın daha da gelişmesi için son 17 yılda kente çok önemli yatırımlar yaptık. 461,88 milyon m3 su biriktirme hacmine sahip 18 baraj ve 7 gölet inşa ettik.”

“Tamamlanan 27 sulama tesisleri ile 424.423 dekar, kısmi olarak 7.060 dekar arazi olmak üzere toplam 431.483 dekar arazi sulamaya açılmıştır. Böylece çiftçilere yıllık 331 milyon TL zirai gelir artışı sağlanmıştır.”

“Çanakkale’miz için sulamanın önemi çok büyük. Bunun için 271,240 dekar araziyi sulayacak 5 adet sulama tesisi inşaat safhasındadır. Bu sulama tesislerinin hizmete girmesiyle birlikte Çanakkale zirai üretimde ülkemize büyük katkı sağlayacaktır.”

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech