Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkale’ye gelen Turist Sayısı Artacak

Ören yerleri, müzeleri, adaları,

Ören yerleri, müzeleri, adaları, denizleri, plajları ve Tarihi Alan’ı ile binlerce turiste ev sahipliği yapan Çanakkale’de artık yeni bir gündem var. Kentin turizm potansiyelini doğrudan arttırması beklenen dalış turizmi konusunda çalışmalar hızlandı. AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan dalış turizmine el attı ve konuyu Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan ve Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Başkanı Şahin Özen ve Yönetim Kurulu Üyeleriyle görüştü. Çanakkale’nin turizmi için başkentte çalışmalar hız kazandı.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, dalış turizmi konusu ile yakından ilgilenerek, Ankara’daki çalışmaları hızlandırdı. Çanakkale’nin son zamanlarda gündemde bulunan konularından olan dalış turizmi için kurumlar çalışmaya ve fikir üretmeye başladılar.

Grup Başkanvekili Turan, geçtiğimiz gün Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan ile istişarelerde bulundu. Turan, “Çanakkale’mizin tarihi değerlerini ve turizmini geliştirmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Turan konuyla ilgili, “Troya Müzemizi, Şehitliğimizi, Dalış Turizmini, Assos Antik Kenti gibi birçok konuyu Kültür ve Turizm Bakan Yardımcımız Ahmet Misbah Demircan ile istişare ettik. Çanakkale’mizin tarihi değerlerini ve turizmini geliştirmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz.

“Dalış turizmi ile turist sayısı artacak”

Çanakkale’mizin dalış turizminde ön plana çıkması için çalışmalarımız devam ediyor. Önemli batık hazinelere sahip şehrimizde dalış turizmin geliştirilmesiyle beraber hem gelen turist sayısında hem de ekonomik gelir kaynağında ciddi bir artış olacak.

“Çanakkale cazibe merkezi haline gelecek”

Dalış turizmin daha çok ön plana çıkması konusunda Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Başkanı Şahin Özen ve Yönetim Kurulu Üyeleriyle istişare ettik. Gelibolu Yarımadası’nda, Çanakkale Boğazı’na 60 km sahile paralel uzana Saros Körfezi; 144 cins balıkla, 78 tür deniz bitkisiyle ve 34 tür süngerle su altı turizmin cazibe merkezi haline gelecek.

“Çanakkale birçok imkana sahip”

Çanakkale’miz coğrafi konumuyla bir çok imkana sahip eşsiz bir kent. Şehrimiz hem maneviyatıyla hem de ekonomisiyle ön plana çıkan önemli şehir merkezleri arasında yer alacak” açıklamalarında bulundu.

Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech