Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bugün ‘eşit olmanın’ 94’üncü yıl dönümü

Çanakkale’de protokolün önde gelen

Çanakkale’de protokolün önde gelen isimleri, Türk Medeni Kanunu’nun kabul edilişinin 94’üncü yılı sebebiyle kutlama mesajları yayınladı. Özellikle kadınlar için ‘eşit’ olmanın miladı olan kanun, gerçek demokrasinin de temelini oluşturdu.

Çanakkale’de protokolün önde gelen isimleri, Türk Medeni Kanunu’nun kabul edilişinin 94’üncü yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajları yayınladı.

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, günün önemi ile ilgili olarak “Yasalar önünde kadın erkek eşitliğinin sağlanmasında en önemli rolü oynayan, cinsiyet eşitsizliğini ortadan kaldıran Türk Medeni Kanunu’nun kabulünün 94. Yıldönümünü kutluyor, kadınlarımıza bu hakkı veren Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve özlemle anıyorum” ifadelerini kullanırken Çan Belediye Başkanı Bülent Öz, “Çağdaş bir medeniyet olabilmenin temel yapı taşı olan toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanabilmesi için, 17 Şubat tarihinde kabul edilen Medeni Kanunumuzun yıldönümünde toplumdaki her bireyin eşit olarak görüldüğü bir gelecek diliyorum” şeklinde bir açıklama yaptı.

Gelibolu Belediye Başkanı M. Mustafa Özacar ise duygularını   94 yıl önce 17 Şubat 1926 da kadınla erkeği eşit kılan, cinsiyet eşitsizliğini ortadan kaldıran Türk Medeni Kanun ilan edildi. Türkiye’yi çağdaş dünyanın parçası haline getiren ve eşitlik adına bu önemli adımı atan ulu önderimiz #Atatürk’ü bir kez daha saygı ve minnetle anıyorum” sözleriyle dile getirdi.

Çanakkale Barosu Başkanı Av. Bülent Şarlan da bu önemli günün yıl dönümünde açıklama yapan isimlerden biriydi. Şarlan sözlerinde şu ifadelere yer verdi:

“Türk Medeni Kanunu, hukuk düzenine geçişin belgesi, özellikle kadınlarımız için bir hukuk ve uygarlık anıtı olmuştur. Gerçek demokrasinin temeli olan kadın erkek eşitliğinin yaşama geçirilmesinin yıl dönümünde, kadın sorunlarının görmezden gelinmediği günlere olan inancımla Medeni Kanunumuzun kabulünün 94. yıldönümünü kutluyorum.”

Esra Çanlı

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech