Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Yusuf Eroğlu

ELE VERİR TALKINI

Yakın zamanda yayından kaldırılan, Televizyondaki Evlenme programlarından gına gelmiştik. Neydi o öyle, Türk Aile yapısını bozan, kadınlarımızı aşağılayan, gayri ciddi programlardı. Allahtan RTÜK tarafından kaldırıldı. Aslında oraya gelen insanların tamamı, bir senaryonun, oyunun bir parçasıydı. Konu evlenme üzerine değil de, evlenmeme üzerine kurulmuştu. Program uzasın diye, kimse kimse ile evlenmiyordu. Zaten, akıl var izan var. Oradan bulduğun insandan sana eş olur mu? Seyirciler derseniz, günlük yevmiye ile oraya gelip, işleri kızıştırıp, kavga çıkarmak üzere konuşlanmışlardı. İğrenç bir durumdu vesselam. Şimdi de, iş dedektifliğe soyundular. Her nasıl oluyorsa, bir hanım sunucumuz, oraya gelenlere ahlak dersi vermeye kalkıyor. Kızıyor. Azarlıyor. O bunu aldatmış. Şu buna kaçmış. Aileleri bir araya getirmek için, çaba gösteriyormuş havalarında. Yıllardır birbirlerini görmeyen ana ve çocukları, babalarını bir araya getirip görüştürüyor.

HAYIRLI BİR İŞ
Buradan bakarsak hayırlı bir işe vesile oluyor. Peki, kendisi özel hayatında aynı prensipleri uyguluyor mu? Boşandığı kocası, ekranlara çıkıp, bu sunucu hanımın kendi çocuğunu, tam on yıldır göstermeyip, kaçırdığını anlatıyor. İnternete yazın göreceksiniz. Servis şoförü ve okul müdürü çocuğu babaya gösterdi diye, gücünü kullanarak, ikisini de, görevlerinden uzaklaştırdığını anlatıyor. Öyle şeyler söylüyor ki, yenilir yutulur şeyler değil. Ekrana bakarsanız, iyilik abidesi. Melek.Tam olarak şu deyim şak diye yerine oturuyor.”Ele verir talkını,kendi yutar salkımı”.Bu arada bizim köşe de magazin köşesi gibi oldu.Artık idare ediverin.Arada sırada olur böyle vakalar.Türk Polisi yakalar.Bizim yadırgadığımız bir konu da,cinayet işleyen caniler,bu programa tıpış,tıpış gidip kendilerini yakalattırılıyorlar.arkada emniyet güçleri hazır bekliyor.Akıl alacak gibi değil yahu.

AZICIK GÜLELİM
Bir köyün camiinde imam cemaate vaaz vermektedir. Ansızın içeri dalan bir köylü, köyü sel basmakta olduğunu haber verir. Bütün cemaat hemen kendilerini dışarı atıp kaçar. Sadece imam, bütün ısrarlara rağmen köyü terk etmeyi reddeder ve Allah-u Teâlâ’nın kendisini koruyacağını söyleyerek, camide kalır. Kısa bir süre sonra sular camiye ulaşır ve imam çaresiz minareye çıkar. Sular minarenin ilk katına yükselirken bir tekne imamı kurtarmaya gelir. Ancak dini bütün imam, Allah-u Teâlâ’nın kendisini koruyacağını söyleyerek tekneye binmez. Sular yükselir, imam ikinci kata çıkmak zorunda kalır. Bir tekne daha gelir ancak imam yine Allah-u Teâlâ’nın kendisini koruyacağına inancının tam olduğunu söyleyerek tekneye binmez.
Sular iyice yükselir. İmam artık minarenin en tepesindedir. Bir helikopter yaklaşır. İçindekiler durumun kötü olduğunu anlatarak imama helikoptere gelmesi konusunda ısrar eder. İmam helikoptere binmeyi de reddeder. Bir süre sonra sular iyice yükselir ve imam boğularak ölür. Kendisini cennetin kapısında melekler karşılar.
Melek:-“Hoş geldiniz! Cennette köşkünüz hazırlandı, buyrun.”
İmam:-“Cennete girmek istediğimden emin değilim!”
Melek:-“Neden?”
İmam:-“Allah-u Teâlâ’ya biraz kırgınım!”
Melek:-“Niçin?”
İmam:-“Ben hayatımı ibadet ederek geçirdim. İnsanlara hep iyilik yaptım, günahtan uzak durdum. Yaşadığım köyü sel bastı, herkes kaçtı ama ben Allah-u Teâlâ’nın beni kurtaracağına inandığımdan kaldım. Görüyorsunuz ki şimdi burdayım…”

Bunun üzerine melek, Allah-u Teala’nın kendisine verdiği bilgiyi imama iletir:-“Fakat Rabbim, size iki tekne, bir tane de helikopter göndermiş!!!”Sağlıcakla kalınız.

 

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech