Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kitapsız ev, okumayan çocuk kalmasın diye…

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan,

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Belediyesinin destek verdiği “Bir Milyon Kitap Sosyal Girişim Projesi” kapsamında düzenlenen kitap dağıtım etkinliğine katılarak çocuklara kitap dağıttı.

Çanakkale Belediyesi’nin haberine göre; Prof. Dr. Selçuk Şirin tarafından başlatılan “Bir Milyon Kitap Sosyal Girişim Projesi” kapsamında Belediye Çalışanları Sosyal Tesisinde düzenlenen etkinliğe Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, çocuklar ve aileleri katıldı. Proje hakkında yapılan bilgilendirme ile başlayan etkinlikte konuşan Başkan Gökhan, evinde kitap olmayan 1 milyon çocuğa ilk kitap setini hediye etmek amacı ile başlatılan projenin Türkiye’nin en önemli projeleri arasında yer aldığını belirterek; “Bu proje, Türkiye’de gerçekleştirilen en önemli projelerden bir tanesi. Selçuk Şirin, bir bilim insanı. Bir araştırma yapıyor ve o araştırmanın sonunda şöyle bir veriye erişmiş; Türkiye’de her yıl 1 milyon 300 bin çocuk dünyaya geliyor. Bu çocukların sadece 300 bininin evinde kitap var. Yani Türkiye’de doğan çocukların yüzde 80’i içinde kitap bulunmayan evlerde doğuyor” dedi.

“Eğitim, Dünyaya Geldiğimiz Andan İtibaren Başlar”
Çocukların küçük yaştan itibaren kitaplar ile buluşmasının gelişimleri için büyük öneme sahip olduğunu belirten Başkan Gökhan; “Çocuk kitaptan ne anlar diye düşünebiliriz. Halbuki insanların eğitimi, dünyaya geldiği andan itibaren başlar. Hatta doktorlar çocuklara anne karnında müzik dinletilmesini önerir. Anne karnındaki bebek nerden duysun müziği diyebilirsiniz ama sizin yaşadığınız sıkıntıları dahi hissederler. Tekme atar, davranışları değişir. O çocuklar çok iyi bir ailede de dünyaya gelse bile, sadece anne ve babanın eğitimi yetmez. Avrupa’daki kütüphanelerde 0-3 yaş arası bölümü var. Anneler çocuklarını alıp kütüphaneye gidiyor ve orada çocuklara kitap okuyorlar. Aynı zamanda da çocukların kitapların olduğu bir ortamda oyuncaklar ile haşır neşir olmasını sağlıyorlar” dedi.

“İnsan Gelişiminde Kitapların Çok Büyük Bir Önemi Var”
Çocuk gelişiminde kitapların olmazsa olmaz olduğunu vurgulayan Başkan Gökhan; “İnsan gelişimi eğitimle olur. Onun için insan gelişiminde kitapların çok büyük bir önemi var. Hele bir çocuğumuz okuma yazma öğrensin, ilkokula başlasın ondan sonra kitap alırız demek son derece yanlış. Çocukları kitaplarla ilk olarak evimizde buluşturmamız lazım. Resimli bir kitabı elinde kurcalaması bile çocuğun zihinsel gelişimine önemli katkı sunuyor” dedi.

“Yeni Doğan Bebek Paketimizin İçerisine de Bu Kitapları Koyacağız”
Çanakkale Belediyesi’nin Hoş Geldin Bebek Paketi içerisine çocuk kitaplarının da ekleneceğini belirten Başkan Gökhan; “Bu çocuklara ne verirseniz alıyorlar. Ummadığınız tepkileri verebiliyorlar. Bu çocuklar bunu nerden biliyor? Çünkü algıları çok açık. Bunun için bu kitap meselesine Selçuk Şirin’in taktığı gibi biz de Belediye olarak taktık. 1 Milyon Kitap projesinden kitaplarımızı satın aldık ve hem destek olduğumuz ailelerin çocuklarına hem de diğer çocuklarımıza bu kitapları dağıtacağız. 2020 yılında da yeni doğan bebek paketimizin içerisine de bu kitapları koyacağız” dedi.

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech