Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başımızı Sokacak Yer Kalmadı!

Müteahhitler Birliği Genel Sekreteri

Müteahhitler Birliği Genel Sekreteri Salih Yıldız, Çanakkale’de oturulabilir durumda daire kalmadığını söyledi.

Müteahhitler Birliği Yönetim Kurulu Genel Sekteri ve Yıldız İnşaat Sahibi Salih Yıldız, hem yeni çıkan müteahhitlik yasası ile değişen inşaat sektörünü hem de Çanakkale’de konut alım satımlarındaki son durumu GÜNDEM’e değerlendirdi. Kentte oturmaya hazır daire sayısının azaldığını söyleyen Yıldız, “Şu anda Çanakkale’de bitmiş durumda, oturulabilir pozisyonda daire stoku yok denecek kadar az” şeklinde konuştu. Salih Yıldız, öte yandan ise yeni yasaya dikkat çekerek sektörün yakın zamanda yeniden canlanacağını söyledi.

Yeni yasa sayesinde işinin ehli olmayan müteahhitlerin elendiğini ve böylelikle tüketiciyi koruyan, iş disiplin ve ahlakına sahip gerçek müteahhitlerin varlık gösterdiğini ifade eden Yıldız “Bu yasa, kentte inşaat kalitesini arttırarak tüketici ve şehre olumlu katkı sunacaktır” dedi.

Yeni çıkan müteahhitlik yasası ile değişen inşaat sektörünü ve Çanakkale’de konut alım satımlarındaki son durumu GÜNDEM’e değerlendiren Müteahhitler Birliği Yönetim Kurulu Genel Sekteri ve Yıldız İnşaat Sahibi Salih Yıldız, kentte oturmaya hazır daire sayısının oldukça azaldığını söyledi. Yıldız, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“BİTMİŞ DAİRE STOĞU YOK DENECEK KADAR AZ!”
“Şu an Çanakkale’de tam konut alma zamanı, faizler düşük… 500 civarında konutlar hemen hemen satılıyor, 500’ün üzerindeki daireler de stok olarak elde var. Ama Çanakkale’de bitmiş, oturulmaya hazır daire stoğu yok denecek kadar az. Ancak yarım kalmış, özellikle İsmetpaşa Mahallesi’nde tam bitmemiş daireler var. Tabii vatandaş, daire bitmeden iskanı olmadan ev alındığı zaman problem olacağını biliyor insanlar. Ancak bir tarafta da bakıyorsunuz durum ortada; bitmiş oturulabilir pozisyonda stok daire dersek Çanakkale’de böyle bir şey yok.”

Salih Yıldız, ekonomik sıkıntı ve inşaat sektöründeki durgunluğun ortada olduğunu fakat yeni çıkan müteahhitlik yasası ile ileriye dair umutlu olduklarını da ifade ederek konuşmasını şöyle sürdürdü:

“YENİ YASA İLE BU MESLEK GRUBUNA DİSİPLİN GELECEK”
“Yeni müteahhitlik yasası, alınacak bir belgeyle tescillenecek, 2019’un 2 Aralık’ında devreye girdi bu yasa. Bu yasa müteahhitlerin elenmesine, iş yapabilecek firmaların kalmasına sebep olacaktır. Biz bu konuda çok memnunuz, bu meslek grubuna disiplin ve ahenk getirecektir. Bu da tüketiciye ve iş yapılan şehre katkı sunacaktır. Böylelikle inşaat kalitesi de artacak. Ve nihayetinde binalar depreme daha dayanıklı hale gelecek. Bu da tüketiciyi koruyacaktır. Çünkü biz biliyoruz ki deprem değil binalar öldürüyor. O yüzden binaların, bilgi beceri ve teknolojinin birleşimiyle çok kaliteli olacağını ve insanları bu tür afetlere karşı koruyacağını düşünüyoruz.”

“FELAKETLERİN HAZIRLAYICISI VE SORUMLUSU OLDULAR!”
 “Geçmişten bu yana Çanakkale’de yaşanan ciddi depremler var, ciddi çatlamalar, dökülmeler ve yıkımlar oldu çevre köy ve ilçelerde. En son Ayvacık depremi de bize ders, örnek olmalı. Önüne gelen müteahhit oldu, önüne gelen inşaat yaptı. Temelini, zemini düşünmeden olamayacak hareketlerin hazırlayıcısı ve sorumlusu oldular. O yüzden müteahhit sayısının bu belgelerde azalması ile gerçek firmalar söz sahibi olacak.”

“Çanakkale’de ilerde çok iyi bir noktaya gelecek diye düşünüyoruz. Yaşanılabilir, mutlu ve huzurlu şehirlerin başında geliyoruz. Bu yüzden sık sık dile getiriyoruz ki kaliteden vazgeçmeyelim. Bunları gündeme getiriyoruz. Bugüne kadar Müteahhitler Birliği’nin ayakta kalmasının sebeplerinden biri de bu; biz etik değeri olamayan hiçbir firmayı bünyemize kabul etmiyoruz.”

Esra Çanlı

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech