Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Ücret komisyonları olumlu yansıyacak”

Banka ücret komisyonlarının düzenlenmesi

Banka ücret komisyonlarının düzenlenmesi ve değişiklikleri ile ilgili Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Melih Gündoğdu, bir basın açıklamasında bulundu. Gündoğdu, “Banka ücret komisyonlarındaki düzenleme iş dünyasına olumlu yansıyacak” dedi.

Çanakkale Ticaret Borsası’nın haberine göre; Çanakkale Ticaret Borsası (ÇTB) Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Melih Gündoğdu Bankaların yüksek işlem ücretleri ve erken kredi kapama komisyonlarına üst sınır ve standart getirilmesi ile bir açıklama yaptı.

“İşadamlarımızın maliyetlerinde düşüş sağlanmış oldu”
Gündoğdu açıklamalarında şu ifadelere yer verdi; “Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrak tarafından açıklanan bankaların aldığı ücret ve komisyonlara standart getirilmesi, Borsa olarak bizimde taleplerimiz arasındaydı. Bu kararın iş dünyasına yansımaları olumlu olacaktır. Kararı memnuniyetle karşılıyoruz. Yapılan düzenleme ile özellikle ticari işlem yapan sanayici ve işadamlarımızın maliyetlerinde ciddi düşüş sağlanmış oldu.”

“Ücret karşılaştırması daha şeffaf hale gelmiş oldu”
“Bankalar tarafından ticari müşterilerden alınabilecek ücret, masraf ve komisyonların sayısı 2 bin 400’den 51’e indirilmiş oldu. BDDK tarafından 2014’te 20 ile sınırlandırılan ticari müşterilerden alınabilecek ücret, masraf ve komisyonların sayısı da 16’ya düşürüldü. Yapılan bu sadeleştirme sayesinde bankalar arasındaki ücret karşılaştırması daha şeffaf ve kolay hale getirilmiş oldu.

Başta Hazine ve Maliye Bakamız Sayın Berat Albayrak olmak üzere, katkı ve desteklerinden dolayı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu’na ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.”

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech