Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TCG Nusret iskelede demir alacak

Deniz kuvvetlerinin tanıtılması, deniz

Deniz kuvvetlerinin tanıtılması, deniz ve denizciliğin sevdirilmesi ile Çanakkale ruhunun yaşatılması maksadıyla 18 Şubat Salı Günü TCG Nusret Mayın Gemisi’nin Karabiga şehir iskelesinde halkın ve öğrencilerin ziyaretine açılacağı ifade edildi.

Çanakkale Savaşında tesis ettiği mayın hatları ile 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin kazanılmasında büyük rol oynayan Nusret Mayın Gemisi, bir kez daha halkın ziyaretine açılıyor. Yüzbaşı Hakkı Bey komutasında 8 Mart 1915 sabahı büyük bir gizlilik içerisinde Erenköy Koyu önlerinde sahile paralel olarak 26 mayın döken ve yeni bir mayın hattı meydana getirerek zaferin mimarlarından biri olan gemi, 18 Şubat Salı günü yeniden tarih meraklılarının ilgisine açılacak.

Deniz Kuvvetleri’nden konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada ‘Deniz kuvvetlerinin tanıtılması, deniz ve denizciliğin sevdirilmesi ile Çanakkale ruhunun yaşatılması maksadıyla 18 Şubat Salı Günü TCG Nusret Mayın Gemisi’nin Karabiga şehir iskelesinde 10.00-12.00 ve 14.00-17.00 saatleri arasında halkın ve öğrencilerin ziyaretine açılacağı’ belirtildi.

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech