Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Vapur Bey

Hafta Ortası Turu

Adalet Peşinde Koşan Bir Halk!
Bu hafta başında gündeme bomba gibi bir haber düştü. Kadir isimli bir genç şiddete uğradığını düşündüğü bir kadını kurtarmaya çalışırken birini bıçaklıyor. Bıçakladığı bey ölüyor. Kadir tutuklanıyor. İnsanlar Kadir’in ceza almamasını istiyorlar ve ceza verilmesi durumunda “benzeri olaylarda” kimsenin yardım etmeyeceğini öne sürüyorlar. Kadir’in kurtarmaya çalıştığı kadın kişinin ifadesi ise iyice şaşırtıcı “rahmetli beni dövmüyordu. o arkadaş yanlış anladı. mutlu hayatım cehenneme döndü” falan diyor.

Güzel insanımızın iyi niyeti de adalet arayışı da “kusturucu!” Hemencecik karar alıp hemencecik yorum yapıyorlar. Ortalık birden panayır yerine dönüyor. Ceza alsın mı almasın mı diye tartışan insanlar çıkıveriyor ortalığa. Konuşuyorlar da konuşuyorlar. “Vicdan, ahlak, adalet” anahtar kelimelerinin bol kullanıldığı argümanlar peşi sıra batıyor vücudumuza.

Bu tip durumlarda ister istemez Brecht’in İyi Adama Bir İki Soru’sunu mırıldıyorum. Şöyle başlıyor: 

Anladık iyisin,
Ama neye yarıyor iyiliğin?

Sevgililer Günü Geliyor
Sevginin günü olmaz. İnsan 365 gün 6 saat hatırlamalıdır sevgilisini. Birileri para kazansın diye uydurulmuş gereksiz bir gün…

Cumhurbaşkanımızı Rüyamda Görme Hadisem
Sizlere rüyamı anlatmak isterim. Geçenlerde, rüyamda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı gördüm. Saraydaydık. Nedense sarayın önünde formula 1 yarışı vardı. Ara ara “viiiiiiiuu” diye geçip gidiyordu araçlar. İlkokul Öğretmen’im hiç yaşlanmamış bir şekilde elime bir kağıt tutuşturup onu okutturuyordu. Kürsü falan vardı ortamda. “Galiba” diye düşündüm. “Şiir okutcaklar bana ya da bir anımı anlatmamı falan isteyecekler.” Neyse Sevgili Sayın öğretmenim beni kürsüye hazırlarken bir ara uzaklarda Cumhurbaşkanı el etti bana. Gittim tabi hemen yanına. Gitmemek olmaz. Biraz konuştuk. Sonra ben geri döndüm. Ne konuştuğumuza gelince. Havadan sudan. “Elektriğe kaç para zam yapalım?” diye soracak hali yok ya.

Yerli ve Milli Dans Müziği: Portecho
Portecho adını duydunuz mu bilmiyorum. Bizim buralardan, Anadolunun bozkırlarından, Akdenizin Toroslarından, Egenin İncisinden çıkma bir gruptur Portecho. Gerçi eski. Yine de Yerli ve Milli dans müziği ihtiyacımızı tek başına gidermeye çalıştığı için bir alkışı hak ettiğini düşünüyorum.

Anlamlı
Birbirini anlamak istemeyen iki insanın konuşması en iyi ihtimalle ızdıraptır.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech