Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

Başkan Semizoğlu “Bir arpa boyu yol ilerletemedik!”

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın Şubat ayı meclis toplantısı, dün ÇTSO Kongre ve Fuar Merkezi’nde gerçekleşti. Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir’in de katıldığı toplantının açılış konuşmasında, Meclis Başkanı Osman Okyay, dünya zor zamanlardan geçiyor ve ülke olarak çok çalışmamız lazım dedi. Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu ise işsizlik ve otogar konusuna değindi. Semizoğlu, otogar ile ilgili bugüne kadar bir arpa boyu yol gidilmediğini ve otogarın fiziki durumunun rezalet olduğunu vurguladı.

ÇTSO Şubat ayı meclis toplantısı, dün saat 16.00’da gerçekleşti. Meclis Başkanı Osman Okyay başkanlığında gerçekleşen toplantıya, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir’de katıldı. Toplantıda Okyay ve Semizoğlu önemli açıklamalarda bulundular.

“Ülke olarak çok çalışmamız gerekmektedir”
ÇTSO Meclis Başkanı Osman Okyay, “Geride bıraktığımız yıl, dünyanın ve Türkiye’nin, çok çeşitli zorluklarla sınandığı bir yıl oldu. Dünya 2008 krizinden bu yana yalpalamaya ve rota aramaya devam ediyor. Küreselleşmenin gerilediği, gelir dağılımının iyice bozulduğu, birliklerin dağıldığı, jeopolitik risklerin arttığı, medeniyetler çatışmasının yükseldiği, küresel liderlik açığının dünyayı bir kaos görüntüsüne soktuğu zor zamanlardan geçiyoruz. Ülke olarak risk ve fırsatlarımızı çok iyi analiz etmemiz ve çok çalışmamız gerekiyor” dedi.

“Çanakkale’de 8 bin 463 kişi işe yerleştirildi”
ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, Çanakkale’deki işsizlik ile ilgili, “Çanakkale İŞKUR, Çanakkale’de birçok konuda lider. Tabi hepimizin destekleriyle, valimizin ve siyasilerimizin destekleriyle… Rakam vermek gerekirse, İŞKUR tarafından 2019 yılında, Türkiye’de 1 milyon 490 bin 276 kişinin işe yerleştirildiği, bu sayının Çanakkale için 8 bin 463 olduğu açıklandı.

“Çanakkale’de işsizlik yok iş beğenmeme var”
Çanakkale’deki işsizlik oranı, Türkiye’deki işsizlik oranının hemen hemen yarısı… İşverenler vasıflı eleman alamadıklarından şikayet ederlerken, iş arayanlar masa başı iş istiyorlar. 2019 yılında Çanakkale’de ödenen işsizlik ödeneği ise toplam 47 milyon TL. Aslında Çanakkale’de işsizlik yok, iş beğenmeme var!” değerlendirmesinde bulundu.

“Belediye ile 7-8 defa görüştük”
Semizoğlu aynı zamanda Çanakkale otogarı hakkında, “Otogar konusu çok uzun bir süre odamızın gündeminde bulunuyor. Belediye ile 7-8 defa görüştük. Sayın başkan ile görüştük. Yazışmalar yaptık. Yazışmaların içeriği şu; Otogar Çanakkale’mizin, girişi… Çanakkale’nin üç noktadan girişi var. Otogarda bu girişler üzerinde bulunuyor.

“Otogarın fiziki durumu rezalet!”
Otogarın fiziki durumu rezalet! Bunu defalarca dile getirdik. Otogarda bekleme salonu yok. Gelen yolcunun bekleyeceği alan yok. Yenice’den, Ezine’den, Ayvacık’tan Çanakkale’ye otobüsle gelmeyi tercih eden vatandaşlarımızın ya ehliyetleri yok yaşlı insanlar, ya da maddi olanakları yok yoksul insanlar… Gerçekten hizmete muhtacız. Biz 4 yıldır gelen yolcu bekleme salonu konusunda, tuvaletlerin iyileştirilmesi konusunda bir arpa boyu yol ilerletemedik” açıklamasında bulundu.

Tunahan Ünsal

 

DİĞER VİDEOLAR

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech