Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Köprü hız kazandı

Çanakkale 1915 Köprüsü’nün yapımı

Çanakkale 1915 Köprüsü’nün yapımı hız kazandı. Lapseki Şekerkaya mevkisinde devam etmekte olan köprü inşaatı, bölgenin de ekonomik ve sosyal yapısını değiştirmeye başladı.

Dünyanın en uzun ve yüksek köprüleri arasında olan köprü inşaatı tamamlandığında, uzunluğu 2023 metre olacak. Köprü ayaklarının yüksekliği son olarak 115 metreyi geçmiş durumda… Köprü tamamlandığında bu ayakların yüksekliği 318 metre olacak. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, köprünün Çanakkale için önemli bir fırsat olduğunu dile getirdi. Turan yaptığı özel açıklamada şunları belirtti: “Çanakkale’miz her alanda ciddi büyüme ile karşı karşıya kalacak”

Bülent Turan, köprünün inşaat çalışmalarının yapılacağı Lapseki ve Gelibolu bölgelerindeki işlerin sürdüğünü söyledi. Sondaj çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu kaydeden Turan, şöyle devam etti: “Gelibolu tarafına kurulacak şantiyeler için hazırlıklar tamamlandı. Bunun için inşaat çalışmaları başladı. Lapseki bölümünde de benzer çalışmalar olacak ve bu hat bir an önce işe başlayacak. Bu köprü Gelibolu ve Lapseki’nin değil, çıkışlarıyla beraber Çan’ın ve Yenice’nin de köprüsü, Ayvacık’ın, Ezine’nin, Bayramiç’in de köprüsü. Bu bölgenin İstanbul ve Balıkesir hattını canlandıracak bir köprü. Zaten Çanakkale-İzmir ve Çanakkale-Bursa’da ulaşımda bir sıkıntı yok. Esasen İstanbul-Balıkesir hattını rahatlatacak olan büyük bir otoban ile çalışacak bir köprü. Çanakkale içinde bu köprünün çok önemli ve büyük bir katma değer üreteceğini düşünüyorum. Dedikodulara birtakım ithamlara hiç bakmadan yolumuza devam edeceğiz inşallah.”

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, köprü çalışmaları tam anlamıyla daha başlamadan bölgeye olan talepte artışlar yaşandığını dile getirerek, “Arsa fiyatlarında ciddi artışlar meydana geldi. Aslında bugün yaşanan bu olumlu tablo bizlere yarının habercisi durumunda… İnanıyoruz ki köprünün tamamlanmasıyla Çanakkale’miz her alanda ciddi büyüme ile karşı karşıya kalacak.” dedi.

Güngör Yıldız

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech