Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Corona virüsüne karşı yeni tedbirler alındı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca,

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çin’de başlayan ve tüm dünyayı tehdit eden ölümcül korona virüsüyle ilgili son gelişmeleri aktardığı açıklamasında, “Çin’den her türlü canlı, cansız hayvan, hayvansal ürünler ve yan ürünlerinin ithalatının geçici olarak durdurulması kararı alındı” diye konuştu.

Çin’in Wuhan kentinde başlayan ve tüm dünyaya yayılmasından endişe edilen ölümcül korona virüsü ile ilgili son gelişmeler, geçtiğimiz gün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından masaya yatırıldı. Koca, yaptığı açıklamada Çin’in Wuhan kentinden Türkiye’ye getirilen ve 14 günlük karantinaya alınan vatandaşların sonuçlarının negatif çıktığını ifade ederek şöyle konuştu:

“Çin uçuşlarını geçici olarak durdurduktan sonra Bilim Kurulumuzun kararıyla tüm uluslararası havalimanlarından da yurtdışından gelen yolcuları termal kameralarla kontrol ediyoruz. İki gün önce başlandı şu an 17 havaalanında yürüttüğümüz taramalarla herhangi bir şüpheli yolcuya rastlanmadığını söylemek istiyorum.”

“ÇİN’DEN HAYVAN VE HAYVANSAL ÜRÜN İTHALATINI DURDURDUK”

“Yeni koronavirüs, Çin’in Wuhan kentinde bir canlı hayvan pazarından yayılarak dünyayı tehdit etmeye başladı. Korona virüsü hayvandan insana bulaşan bir hastalıktır. Aynı zamanda insandan insana bulaştığı da artık anlaşılmıştır. Şu anda hangi hayvandan kaynaklandığı çok net olarak bilinmemektedir. Bu çerçevede hayvan kaynaklı olası bir bulaşmanın önlenmesi adına önemli bir tedbiri daha hayata geçirdik. Çin’den her türlü canlı, cansız hayvan, hayvansal ürünler ve yan ürünlerinin ithalatının geçici olarak durdurulması kararı alındı. İlgili yazımızı Tarım ve Orman Bakanlığına da ilettik. Ayrıca ithalatı durdurulan ürünler arasında kümes hayvanları, deniz ürünleri, yumuşakçalar, hayvansal yağlar ve benzeri ürünler de bulunmakta…”

Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech