Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bilim Kahramanları Buluşuyor

Bilim Kahramanları Derneği’nin düzenlediği

Bilim Kahramanları Derneği’nin düzenlediği First Lego League yarışmasına katılacak olan Cumhuriyet Ortaokulu öğrencilerinden oluşan ‘Cumhuriyet Robotik’ takımı ve öğretmenleri ödülle dönmeyi umuyor

9-16 yaş arası çocuk ve gençlerin kendilerini ‘topluma duyarlı bilim insanı ve mühendis olarak görmelerini’ sağlayan dünyada 98 ülkeden 40.000’in üzerinde takımın katıldığı FIRST LEGO League isimli bilimsel içerikli uluslararası turnuvanın Türkiye ayağı olan ‘Bilim Kahramanları Buluşuyor’ bu kez de heyecanla takip edileceğe benziyor.

“SİZ ELİNİZDEN GELENİ YAPIN BİZ DE ELİMİZDEN GELENİ YAPALIM”
Bayramiç Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri de bu yıl turnuvada yarışarak ilçeye ödülle dönmeyi amaçlıyor. İlçenin Belediye Başkanı Mert Uygun’u makamında ziyaret eden öğrenciler, turnuva öncesi moral depoladı. Başkan Mert Uygun, öğrencilere ödül olarak tatil sözü vererek “Sizden beklentimiz büyük, siz elinizden geleni yapın; söz konusu eğitim ve spor olunca biz de elimizden geleni yaparız” dedi ve başarılar diledi.

GELECEĞİN BİLİM İNSANLARI YETİŞİYOR
Öte yandan turnuva geleceğin bilim insanlarını yetiştirmede önemli bir rol oynuyor. Etkinlikle ilgili yapılan açıklamada ise katılımcılar ve diğer süreçle ilgili şu bilgilere yer veriliyor: “Turnuvaya katılacak olan takımlar 18 yaş üstü gönüllü koçlarının ve danışmanlarının rehberliğinde haftada en az 1,5-2 saatlik bir çalışmayla, turnuva masasının üzerinde yer alan görevleri en kısa sürede yapan bir robot programlayıp tasarlarlar ve her sezon, tüm dünyayı ilgilendiren bir sorun ile ilgili araştırma projesi yürütürler. Tüm bu yolculuk sırasında takım çalışması, deneyim paylaşımı, arkadaşça rekabet kuralları, süreç odaklı olma ve duyarlı profesyonellik onlara rehberlik eder. Turnuvalara katılan çocuk ve gençler; hem bilim, sanat, teknoloji konularında, hem de ifade, dinleme, sunum, paylaşım, takım çalışması konularında eğlenceli bir deneyim yaşarlar. Bu deneyimler onların kendilerini geleceğin bilim insanı, mühendisi, etkin girişimcisi ve duyarlı dünya vatandaşı olarak hayal etmelerine teşvik eder.”

Esra Çanlı

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech