Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

Sosyal Konutlar Hak Sahipleri: “Laf değil icraat istiyoruz!”

Çanakkale’nin kangreni, Sosyal Konutlar… Kentin yıllardır çözülemeyen, çözülmesi için birçok defa girişimde bulunulan ama bu girişimlerin sadece lafta kaldığı bir sorun zinciri… Dün Çataltepeliler Derneği’nde vatandaşlar konuyla ilgili istişarelerde bulunmak üzere toplandı.

Bölge sakinleri bir hayli öfkeliydiler. Verdikleri mesaj net oldu ve yetkililere seslendiler; “Artık biz burada laf istemiyoruz. Sözün bittiği yerdeyiz ve çözüm istiyoruz. İcraat yapma zamanı gelmiştir!”

Çanakkale’nin yıllardır çözülemeyen en büyük problemi ne derseniz, vatandaşlardan üçte ikisi şüphesiz ‘Sosyal Konutlar’ diyecektir. Depreme dayanıksız apartmanlarda, çatlak betonlar arasında yıllardır yaşayan ve çözüm bekleyen vatandaşlar bir şekilde bugüne kadar oyalandı. Yetkililer, çözülecek dedi, halledeceğiz dedi henüz bir çözüm elde edilmedi.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan geçtiğimiz günlerde, bölgenin riskli alan ilan edildiğini duyurdu. Bu haber konut sahipleri arasında kısa sürede yayılırken, vatandaşlar artık bu söylemin doğru olmasını ve harekete geçilmesini bekliyorlar.

Dün Çataltepeliler Derneği’nde, Sosyal Konutlar’da oturan vatandaşlar, saat 14.00’te bir araya geldi. Öfkeli ve sinirli olan vatandaşlar, öncelikle İsmetpaşa Mahallesi Muhtarı Özkan Vural’a tepki gösterdi. Sürekli aynı şeylerin söylendiğini belirten mahalleli, bize somut bir şey söyleyin tepkisinde bulundu.

Sonrasında söz vatandaşa bırakıldı ve bölgede oturan yurttaşlar, basın mensuplarına açıklamalarda bulundular. Farklı kişiler ve ortak bir söylem vardı; “Biz artık laf değil, icraat istiyoruz” dendi.

Hülya Umut, “27 yıldır burada dairem var. Burada yaşıyorum. 7 yıldır evimize bir çivi çakamadık. Bizim evlerimiz 1972 yılından beri ayakta. Bazılarının egolarını tatmin etmekten bu durumlara kadar geldik. Binalara gelin görün. Gelin o çatlakları, patlakları yerinde görün. Buraya 13 katlı binalar yapılacak diyorlar. Ben razıyım, yeter ki çözüm olsun ve bizim bu sorunumuz çözülsün.”

İlknur Meriç, “Bizimde burada bir dairemiz bulunuyor. Bizim binamızda çatlak yok, evlerimiz sağlam. Çatlak olmamasına rağmen, evlerimiz çok eski ve çok yıprandı. Biz eşimin görevi nedeniyle dışarıdaydık. Devamlı kiracı değişti… Bu binaların yenilenmesinde fayda olacağını düşünüyoruz ama 13 katlı binalarda istemiyoruz. Belediyenin bundan önce planları vardı ama o planlar ne durumda, dairelerimiz, katlarımız belli mi, şimdi neler olacak bilmiyoruz.”

İsmail Kaya, “Sosyal Konutlarda bir daire sahibiyim. Bize dün bir haber iletildi ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından evlerimizin onaylandığı söylendi. Biz bunun yalan mı doğru mu olduğunu öğrenmek istiyoruz. Biz burada ev sahibiyiz, evlerimizin yenilenmesini istiyoruz.”

Zeliha Berecek, “Biz buraya temelden girdik. Bacaklarımda sıvılar bitmiş, eve inip çıkamıyorum. Deprem olunca ödümüz patlıyor. Akşam yine sallandık ve çaresizce bekledik. Ne asansörümüz var ne kaloriferimiz var. Bizim binaya bakıldı ve alt demirlerin çatlak olduğu görüldü. 65 yaşında kadınım çok çile çekiyorum.”

Nebahat Ayıkol, “Biz burada oturuyoruz. Bizim sitemizde her hangi bir sorun yok. Bizim evlerimizden yana bir mağduriyetimiz yok. Bu olay oldu olacak diye evlerimizde badana yapamıyoruz. Büyüklerimizden her gün ne olacağı ile ilgili haber bekliyoruz.”

Nezahat Erkut, “Bu ev yıkılırsa ben nasıl çıkacağım. Ben adamla yaşıyorum evde. 20 senedir yatalak hastam var. Deprem oldu her gün oluyor. Adam kalkamıyor bana kaç diyor. Kapının orada dikilip onu bekliyorum. Bizim sesimizi duyurun.”

Tunahan Ünsal

DİĞER VİDEOLAR

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech