Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkale’nin gözü kulağı köprüde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 18 Mart 2017’de temelleri atılan ve 18 Mart 2022’de tamamlanması talimatı verilen, dünyanın en uzun asma köprüsü 1915 Çanakkale Köprüsü adım adım yükseliyor. Artık daha görünür hale gelen köprünün ayaklarındaki yükseklik, her geçen gün daha da belirgin hale gelirken son yapılan çalışmalar ışığında, köprünün ayak uzunluğu 150 metreye ulaştı. Bölge ekonomisini kalkındırması hedeflenen köprünün inşaatı özenle ve titizlikle takip ediliyor.

18 Mart 2022’de tamamlanıp hizmete açılması beklenen, dünyanın en uzun açıklıklı asma köprüsü olacak olan 1915 Çanakkale Köprüsü giderek yükseliyor. Eylül ayında, Gelibolu ve Lapseki bölgesindeki montajlar tamamlanmıştı. Son çalışmalar neticesinde 15. Bloklarda yerleştirildi ve köprünün ayak uzunluğu 150 metreye ulaştı. Artık bölgeden daha net görünen köprünün ayakları, bölgede ve Çanakkale’de heyecan yarattı.

Bölge ekonomisini kalkındırması ve Ezine OSB ile entegreli bir şekilde çalışması beklenen Boğaz Köprüsü’nün tamamlanmasının ardından Çanakkale ihracatının hız kazanacağı ifade ediliyor. Köprü tamamlandığında Avrupa’dan Asya’ya vatandaşlar 6 dakikada geçebilecekler.

Öte yandan rakamlarla 1915 Boğaz Köprüsü’ne bakılacak olursa, köprü tam bir mühendislik harikası olarak mimari tarihte yerini alacak. Toplam proje uzunluğu 88 kilometre olacak olan köprünün uzunluğu ise 4 bin 608 metre. 2 bin 23 metre orta açıklığı olan köprünün 4 adet viyadükü bulunacak. 318 metre kule yüksekliği bulunacak olan köprüde 6 adet gişe, 12 kavşak, 4 hizmet tesisi yer alacak.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech