Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Ãœyelik
Ãœye GiriÅŸi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

Kritik Toplantılar Başladı

İl Genel Meclisi Şubat ayı toplantıları dün itibariyle başladı. Sakin başlayan toplantıların önümüzdeki günlerde iki önemli konu çerçevesinde hararetlenmesi bekleniyor. 

Ä°l Genel Meclisi Åžubat ayı ilk oturumu Ä°l Genel Meclisi BaÅŸkanı Sadık Göğüsgeren baÅŸkanlığında gerçekleÅŸtirildi. Ocak ayında gündeme gelen bir konunun yeniden görüşülmek üzere komisyona gönderildiÄŸi ve Lapseki Güreci Köyü’ndeki “Konut Alanı” imar planı deÄŸiÅŸikliklerinin komisyona havale edildiÄŸi oturumda, gündem dışı konuÅŸmalar da yapıldı.

Temsiliyeti bulunan üç parti grubu tarafından yapılan gündem dışı konuşmalar, ülkenin dört bir yanında meydana gelen depremler kapsamında gerçekleştirilirken, Elazığ depremzedelere geçmiş olsun, vefat edenlere de rahmet dilendi.

CEMR’de görev yapacak olan AK Parti’li Tülay ÖmercioÄŸlu ile AK Parti Ä°lçe BaÅŸkanları olarak atanan Çan Ä°l Genel Meclis Ãœyesi Ömer Åžahin ve Gelibolu Ä°l Genel Meclis Ãœyesi Serhad Sürücü’yü tüm gruplar tebrik etti.

“Ä°NSANLIÄžA KARÅžI SUÇ Ä°ÅžLEYENLER AFFEDÄ°LEMEZ”
CHP Grup BaÅŸkanvekili GüneÅŸ Pehlivan ise konuÅŸmasının devamında, Sivas’ta katledilen 33 aydının faillerinden Ahmet Turan Kılıç’ın hastalığı bahane edilerek tahliye edilmesine tepki gösterdi. Pehlivan; “Ä°nsanlığa karşı suç iÅŸlemiÅŸ kiÅŸilerin affedilmesi hukuk ve toplum vicdanında kesinlikle kabul edilemez.” dedi.

“AMERÄ°KA’NIN BARIÅž PLANINI KABUL ETMÄ°YORUZ”
AK Parti Grup BaÅŸkanvekili Bülent Korkmaz da depremin ardından yaraların sarılmasına yönelik çalışmaları anlattı. Korkmaz, “45 vatandaşımız depremden saÄŸ olarak kurtarılmıştır. Devletimizin hızlı bir ÅŸekilde müdahale ettiÄŸi aÅŸikardır.” derken Amerika tarafından Kudüs hakkında çıkarılan sözde Barış Planı’nı Kudüs’ün Ä°slam’ın kırmızı çizgisi olduÄŸunu söyleyerek hiçbir ÅŸekilde kabul etmediklerini kaydetti.

MHP Grup Başkanvekili ise Türk Bayrağı yırtan Yunan Milletvekilini kınadı. Deprem dolayısıyla devletin daha fazla önlem alması gerektiğini belirtti.

RES projesi için imar planı deÄŸiÅŸikliÄŸi ve GESTAÅž’ın gemi satın almak istemesi konuları ise ilerleyen günlerde yapılacak toplantılarda gündeme gelecek.

Eylem Gözeldere

 

 

DÄ°ÄžER VÄ°DEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech