Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türk Bayrağı yırtan Milletvekiline Çanakkale’den de tepki yağdı

Avrupa Parlamentosu (AP) Genel

Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurul toplantısında konuşma yapan Yunan Milletvekili Ioannis Lagos tarafından Türk Bayrağı’nın yırtılmasına tüm Türkiye’den olduğu gibi Çanakkale’den de  tepki yağdı.

AK Parti Grup Başkanvekili  ve Çanakkale Milletvekili Turan, “Dün Avrupa Parlamentosu’nda bir ırkçı Yunan milletvekili Lagos adında ki aklı evvel, çıktı çok aşağılık bir hareketle bizim bayrağımızı yırtma densizliğinde bulundu. Çok zor değil. Bende şimdi cebimden bir Yunan bayrağı çıkartayım burada yırtayım. Ama bayraklar bir milletin şerefi, onurudur. O bayrağa uzanan el kırılır. Gazi Mustafa Kemal, İzmir’e işgalden sonra geldiğinde köşke giderken İzmirliler toplanmışlar, Yunan bayrağını köşkün merdivenlerine sermişler. ‘Paşam bas geç’ demişler. Ne yapmış Gazi Mustafa Kemal, ‘kaldırın onu’ demiş ve üzerine basmamış. Düşman olduğu halde savaş olduğu halde, bir başka ülkenin bayrağına basmamış. Bu devlet adamlığı ama Avrupa Parlamentosu’nda bayrak yırtmak bir şarlatanlık. Ben buradan sesleniyorum ey ırkçı vekil, sen adamsan gel o bayrağı Gelibolu’da yırt. Adamsan eğer gel Eceabat’ta, Çanakkale’de yırt bakalım ne olacağını görelim. Sen o bayrağa el uzandığında ne olduğunu, İzmir’de ki dedene sor. Sen o bayrağa el uzandığında ne olduğunu beş parmak dağlarında ki babana sor. O yüzden herkes aklını başına alsın. Bu tarz toplumu tahrik eden, toplumun simgelerine el uzatan kim varsa haddini bilsin. O yüzden Avrupa Parlamentosu’na da sesleniyorum, o Parlamento’nun show yeri olmaması lazım. Avrupa Parlamentosu’nun kuruluş amacı, ilkeleri var. Hiç biri kalmadı. Adeta ırkçılığın, terör seviciliğinin merkezi haline gelmeye başladı. O bayrağı yırtan alçak kadar, ona seyirci kalanlar da sorumludur. O parlamentoda buna izin verilmemesi lazımdı. Ben tekrar tüm ilgilileri sağ duyulu olmaya davet ediyorum.”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek,

“Bayrak bir ulusun bağımsızlığının sembolüdür. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, İzmir’e girdiğinde yere serili Yunan bayrağını bu nedenle çiğnemez. Tarihin her sayfasında size verdiğimiz dersleri almamanız ise sizin şuçunuz! Zavallısınız…”

AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas, “Bir Devletin Hakimiyetini, Bağımsızlığını Ve Şerefini Temsil Ettiği İçin Bayrağa Saygı Gösterilir. Bayrağa Saygısı Olmayanların Şerefi De Yoktur Devleti De. AP’de Yaşanan Bu Utanç Verici Olay Yüzlerce Yıldır Var Olan Bilinçaltının Kin Dolu Dışavurumudur Ve Bu Yapılan Alçaklık Ulusal Varoluş Mücadelemizin Gerekliliğini Bir Kez Daha Ortaya Koymuştur, Mesele Bu Kadar Açıktır. Bu Kin Ve Nefret Çukurunda Debelenen Alçak Zihniyeti Şiddetle Kınıyorum. Şüheda Kanıyla Yazılan Şanlı Tarihimizin Şahidi Mazluma Umut Olmuş Şanlı Türk Bayrağımızdır; İlelebet Dalgalanacak Ve Payidar Kalacaktır.”

CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, “Bayraklar milletlerin bağımsızlık sembolleri ve kutsalıdır. Tarihimiz boyunca bizler, hangi ülke olursa olsun hiçbir ayrım yapmaksızın, Türk milleti olarak her ülkenin bağımsızlık sembolü olan bayraklarına her zaman, saygı duymuş bir milletiz. Yunan milletvekili ve onunla aynı tavrı sergileyenlerin yüz yıldan beri bitmeyen, bu Türk düşmanlığında herhangi bir değişiklik bulunmadığı anlaşılmaktadır.

Bilmelidirler ki; Atatürk, Kurtuluş Ordusu’nun başında İzmir’e girmişti. O günün öğleden sonrasını ve ertesi günü kent içinde turlayarak geçirmiş ve halkın coşkun gösterileri arasında Karşıyaka’da kalacağı evin önüne geldiğinde, kapının önüne serilmiş Yunan bayrağı görünce bulunduğu noktada kaldı. Çevresindekilere tatlılıkla baktı. ‘Bir ulusun bağımsızlık simgesi olan bayrak çiğnenmez.’ Bayrağı yerden kaldırttı, bembeyaz mermerlere basarak içeri girdi.

Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu’nda Yunanistanlı provokatör milletvekilinin hem haddini aşarak, hem de uluslararası hukuk kurallarını hiçe sayarak ırkçı bir tavırla Türk Bayrağı’na yönelik sergilediği saygısızlığı kınıyor ve gereken cezanın verilmesini bekliyoruz.”

Öte yandan kentin her yerini Türk Bayrakları ile donatan Çanakkale Belediyesi de en güzel cevabı vermiş oldu. Başkan Gökhan, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda; “Mustafa Kemal Atatürk, İzmir’de yere serilen Yunan bayrağını gördüğünde ‘Bayrak bir Milletin Özgürlük alametidir. Düşmanın da olsa hürmet lazımdır’” ifadelerine yer verdi.

Haber Merkezi

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech