Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Ãœyelik
Ãœye GiriÅŸi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

2020 yılı Çanakkale için Kültür Turizmi yılı olacak

Çanakkale’mizin sahip olduÄŸu Kültür

Çanakkale’mizin sahip olduÄŸu Kültür Turizm potansiyelini, Uluslararası boyuta taşımak amacı ile baÅŸlatılan çalışmaların sonucu alınmaya baÅŸlandı. 

Turizmci Hüseyin Baraner ve Çanakkaleli Turizmcilerin giriÅŸimleri ile 2019 Mayıs ayında Çanakkale’ye Avrupa’nın en büyük Kültür Tur Operatörleri getirilmiÅŸti. O günden bu yana sürdürülen çalışmalar sonucunda Çanakkale, kültür turizminin en büyük eksikliÄŸi olan Uluslararası Turizm iÅŸbirliÄŸi boyutunu giderme yolunda baÅŸarılı sonuçlar aldı.

Baraner’in tecrübelerinden yararlanılarak, Çanakkale Turizm Tanıtma DerneÄŸi BaÅŸkanı Ä°smet Balkan’ın baÅŸkanlığında Arkeolog, Sanatçı ve Turizmcilerden oluÅŸan heyet, çalışmalarını Çanakkale Kültür Turizminin Uluslararası boyut kazanması yönünde yoÄŸunlaÅŸtırdı.

Barcelona, Atina ve Kairo’nun da talip olduÄŸu Dünya Antik Kentler Destinasyon Ä°dari Merkezi olma yarışını, Mitolojik KazdaÄŸları, Troia ve Assos üzerine kurgulanan sunum sonucu Çanakkale kazandı. Çanakkaleli turizmciler, yıllardır sürdürülen baÅŸarılı çalışmaların sonucu olarak elde edilen bu baÅŸarıyı, Çanakkale Kültür Turizminin geliÅŸimi için büyük bir fırsat olarak görüyor.

MAYIS AYINDA TURİZM HAREKETİNİN YOL HARİTASI ÇİZİLECEK
Dünya Turizm Örgütü BaÅŸkanı ve Almanya Seyahat Acentaları BirliÄŸi baÅŸkanının da katıldığı bir törende; Çanakkale, Dünya Antik Kentler Destinasyon Merkezi olarak kurullarda onaylandı. Dünya Antik Kentler Destinasyon çalışmalarının Çanakkale’den idare edilmesi için gerekli altyapı çalışmaları tamamlanana kadar, çalışmalar Dünya Turizm Örgütü BaÅŸkanlığı kontrolünde geçici bir süre Berlin’den yürütülecek.

Çanakkale Kültür Turizm Potansiyelinin Dünya’ya tanıtılmasının hedeflendiÄŸi çalışmalar, bundan sonraki süreçte Dünya Turizm Örgütü ve  Almanya Seyahat Acentaları BirliÄŸi ile birlikte koordineli olarak sürdürülecek. Uluslararası bir sorumluluk üslenen Çanakkale’de, 3-6 Mayıs 2020 tarihleri arasında Avrupa Kültür Tur Operatörleri bir araya gelerek, bu yeni turizm hareketinin yol haritasını çizecek.

Alman Devlet Televizyonu ARD’nin Çanakkale’yi tanıtmak üzere yakın bir tarihte Çanakkale’ye gelecek olması gibi bir çok çalışmanın yanı sıra, öncelikli olarak Kültür varlıklarımız “Troas Postası” adında Digital bir Dergi aracılığı ile düzenli olarak dünyada 200 Bin Turizmci ve Akademisyene ulaÅŸtırılacak.

Çanakkale’nin Uluslararası bir Kültür Turizm Merkezi olması ile birlikte, yıllardır üzerinde çalıştığımız konaklama süreleri artacak ve bölgemizin Turizm gelirlerinde önemli bir geliÅŸme saÄŸlanacak.

Çanakkale Turizm Tanıtma Derneği de gelişmeler ışığında başta Hüseyin Baraner olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech