Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

“Ölmeden, yıkılmadan tedbir alınmalı!”

TMMOB Makine Mühendisleri Odası’nın, 65. Kuruluş yıl dönümü vesilesiyle, mühendisler geçtiğimi gün bir araya geldiler. Düzenlenen etkinlikte konuşan Makine Mühendisleri Odası Bursa Bölge Başkanı Fikri Düşünceli, önemli açıklamalarda bulundu. Düşünceli, “Binalar yıkılmadan, vatandaşlar ölmeden önlemler alınmalıdır” dedi ve ekledi, “Defalarca kez uyardık!”

TMMOB Makine Mühendisleri Odası’nın 65. Kuruluş Yıl Dönümü vesilesiyle, geçtiğimiz gün Balıkçı 286’da bir etkinlik düzenlendi. Düzenlenen etkinliğe 100’ü aşkın mühendis aileleri ile katıldı. Elazığ’da meydana gelen depremin ardından düzenlenen organizasyonda deprem ile ilgili önemli açıklamalarda bulunuldu. Makine Mühendisleri özellikle “Tedbir” kelimesi üzerinde durdular ve deprem olmadan tüm önlemler alınmalıdır dediler.

“Beraber olmamız çok önemlidir”
TMMOB Makine Mühendisleri Odası Çanakkale İl Temsilcisi Tolga Satar, “Makine Mühendisleri Odası Çanakkale İl Temsilciliği’nin düzenlemiş olduğu, 65. Yıl geleneksel gecemize katıldığınız için teşekkürler. Bu zamanda, meslekteki birlikteliğimiz, onurumuz, gururumuz için birlikte olmamız hep beraber olmamız oldukça önemlidir.

“Bilimin ve tekniğin baz alınması gereklidir”
Türkiye’mizin güzide kentlerinden Elazığ ve civarındaki illerimizin yaşadığı büyük bir deprem olayı yaşadık. Orada hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza başsağlığı, yaralılarımıza ise acil şifalar diliyoruz” dedi.

TMMOB Makine Mühendisleri Odası Bursa Bölge Başkanı Fikri Düşünceli, “Makine Mühendisleri odası olarak sürekli tekrarladığımız, depremden önce tedbir alınması konusunda, bilimin ve tekniğin baz alınması uyarılarımıza rağmen, ölmeden, yıkılmadan, tedbir alınmasını gerektiğini Elazığ depremi ile bir kez daha anladık.

“Meslektaşlarımızın ekonomik durumu kötüye gitmektedir”
Meslektaşlarımızın ekonomik durumları giderek daha da kötüleşmektedir. Kısaca sorunlu bir ülkede yaşıyoruz. Sosyal, kültürel, ekonomik ve birçok alanda, içte ve dışta birçok sorun yaşanıyor. Makine Mühendisleri Odası, 65. Yılında da meslek sorunları, ülke sorunlarından ayrılamaz ilkesinden hareketle, emek ve demokrasi güçleri ile hareket etmeye devam edecektir” dedi.

Tunahan Ünsal

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech