Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Yusuf Eroğlu

DEPREM VE HAİNLER

Elazığ’da deprem oldu. Bütün Türkiye yardıma koştu. İktidarı, Muhalefeti siyasi bir düşünce olmadan, vatandaşların derdine derman olmaya koştular. Kaderde, tasada ve kıvançta bir ve birlik olan Türk Milleti, birlik beraberlik örneği sergiledi. Seferberlik ilan ettiler. Depremin şiddeti yüksek. Buna rağmen hasarımız çok değil. Tabi ki, bir insanın canı bile bizim için önemlidir. Millet can derdine düşmüşken, içimizdeki hainler, işi dine, imana bağladılar. Hatta bazıları daha da ileri giderek, “Oh olsun. Kürt değil mi bunlar. Gebersinler” diyebildi. Ne yazık ki, gazeteci bir Muhalefet milletvekili, onarımda olan bir hastanenin resimlerini paylaşarak, hükümeti kötüleme, karalama propagandası yapmaya kalktı. Bir meczup ise “İyi oldu. Bunlar Ak partiye oy verdiler” deme ahlaksızlığını gösterdi… Elazığ Bozkurtlar yuvasıdır. Türk’ü, Kürt’ü Alevi’si devlet yanlısıdır. İzmir Adliyesi önünde PKK’lı teröristlerle tek başına vuruşup, şehit olan FETİ SEKİN de Kürt kökenli ve Elazığlıdır. Doğu’da, Güneydoğu’da, PKK’nın giremediği nadir şehirlerden birisidir Elazığ. Aziz şehirdir. Sizler “Hepimiz Ermeni’yiz, hepimiz gerillayız” deyip, hainlik korteji yaparken, gakgoşlar bu şehirde, teröre geçit vermiyorlardı. Sizler teröristleri bağrınıza basarken Gakgoşlar, bu şehirde tek yürek olup Elazığ’ımızı bayraklaştırıyorlardı. Elazığ bu ülkenin temel taşlarından birisidir… Elazığlılar, insanlarda dil ve din aramayan, tek derdi vatan, bayrak ve millet olan, insanlara insan oldukları için değer veren, şahsiyetli, onurlu ve de şerefli insanlardır. Ne yazık ki bir kesim, Ankara’dan sonraki şehirlerde yaşayanları Kürt olarak nitelendirip, PKK’lılarla bir görüp, hainlikle itham etmektedir. Elazığ’ın ekseri çoğunluğu Türk Milliyetçisi, Ülkücüdür. Kürtçe konuşan, Kürt kökenli binlerce ülküdaşımız vardır. Elazığ Türk Devleti’nin teminatıdır. Böyle bir yakıştırmayı hak etmemektedir.

HAZIR MIYIZ?
Türkiye’de yaşanan bu kadar deprem felaketinden sonra, neler yapıldı? Epey mesafe kat edildiğini söylemek mümkündür. Arama, kurtarma faaliyetlerinde tecrübe edindik. Olaylara en kısa zamanda müdahale kabiliyetimiz çok yüksek. Tabii ki deprem olmadan tedbir alınması esastır. Ancak deprem sonrası yapılan müdahaleler, en kısa zamanda gerçekleşmiş olup arama-kurtarmada, profesyonel bir ekibe sahip olduğumuzu söyleyebiliriz. İşbirliği üst düzeyde… Sıkıntı, ne yazık ki binalarımızda. Yapılarımızda. Unutmayalım. Deprem öldürmez. Bina öldürür. Ne yazık ki, arsalarımızı, tek katlı bahçeli evlerimizi, müteahite verdik diye övündük. Göğe yükselen apartmanlar yaptık. Binalarımızı, Deprem yönetmeliğine uygun yapmadık. Kentsel dönüşümde, bir arpa boyu yol gitmedik. Denetimciler hakkıyla denetim yapmadılar. Her şeyi Allah’a havale etmekle olmuyor. Bizim Elazığ’da şöyle bir söz vardır. “Merkebini sağlam kazığa bağla, sonra Allaha dua et.” Gakgoşlara ve Malatya’daki hemşerilerimize, geçmiş olsun derken, hayatını kaybedenlere rahmet yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyoruz.

Depremde, en başındaki yöneticisinden en uçtakine kadar, depremzedelerin yanında olan, devletimize, milletimize şükranlarımızı arz ediyoruz.

Sağlıcakla kalınız.

 

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech