Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkiye’de Bir İlk

Çanakkale’nin en büyük sanayi

Çanakkale’nin en büyük sanayi kuruluşlarından birisi olan İÇDAŞ A.Ş.’nin Biga’da kurduğu Biga Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, öğrencileri bir ilki başardı. Öğretmen ve öğrencilerin ortaklaşa tasarımını ve yazılımını gerçekleştirdikleri makineye patent alındı.

Atölye teknik öğretmenlerinin önderliğinde öğrencilerin katkılarıyla icat edilen tasarım makinesi, istenilen ebat ve nitelikte metal üzerine çizim ve yazı yazıp oyma işlemi yapabiliyor. Öğrencilerin girişimi, teknik öğretmenlerin önderliğinde icat edilen bu makine için Türkiye Patent Enstitüsüne müracaat edilerek, kendi branşlarında ilk patenti almayı başardılar.

Okulun Metal-iş bölümünün atölye açılışını yapan AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, açılışta bu haberi kendisine veren öğretmenlere ve öğrencilere teşekkür ederek, “GMK’dan alınan yardımlar ve İÇDAŞ, firmamızın yetkililerinin yaptıkları boşa gitmemiş. Ülke olarak üretmekle birlikte milli icatlarımız ve markalaşma seviyemiz de üst düzeyde olmalı. Emeği geçenleri kutluyorum” dedi.

Bilindiği gibi İÇDAŞ A.Ş. Genel Müdürü Bülend Engin, döneminde bölgeye çok sayıda yatırım yapılmış, istihdama dönük yapılan bu yatırımların yanında da çok sayıda sosyal yatırımlar gerçekleştirilmişti. Bu okuldan mezun olan her öğrenci, iş garantisi alarak firmada işe başlıyor. Bu durumda yöredeki öğrenci ve aileleri tarafından ayrıca memnuniyet yaratıyor.

Güngör Yıldız

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech