Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Geçmiş olsun Elazığ!  

Elazığ’ın Sivrice ilçesinde, Cuma

Elazığ’ın Sivrice ilçesinde, Cuma akşamı meydana gelen 6.8 büyüklüğünde deprem, çevre illerde de hissedilirken 20’den fazla hayatını kaybeden vatandaşımız tüm Türkiye’nin yüreğini yaktı. Çanakkaleli siyasiler de peş peşe geçmiş olsun mesajı yayımladı.

Cuma günü 20.55’te, Elazığ’ın yanı sıra Malatya, Diyarbakır, Tunceli, Mardin, Bingöl, Bitlis, Sivas hatta Suriye ve Irak, 6.8 şiddetindeki depremle sarsıldı. Depremin merkezi Sivrice olarak açıklandı. Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 6.5, derinliğini ise 5 km olarak açıklarken AFAD depremi 6.8 büyüklüğünde ve yerin 6.7 km altında olarak açıkladı.

Kandilli Rasathanesi Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, depremin ardından canlı yayında yaptığı açıklamada sismik hareketliliğin çok olduğu bölgede, artçı depremlerin önümüzdeki birkaç gün azalarak devam etmesini beklediklerini belirtti. 6.4 ile 7.0 arasında büyüklüğe sahip olduğu söylenen depremde, 40 kilometre yarıçapındaki bir alanın kırıldığını, artçılarla beraber 75 kilometrelik alana yayıldığını kaydetti. 30’dan fazla artçı deprem meydana gelirken bir hafta daha devam edebileceğini belirtti. Ülkemizin deprem ülkesi olduğunu hatırlatan Özener, her zaman depreme hazırlıklı olunması gerektiğini vurguladı.

Vatandaşlar, depremle beraber panik halinde evlerinden sokaklara çıktı. Bu depremden sonra 400 civarında artçı deprem kaydedildi. İlk belirlemelere göre; Elazığ’da 16, Malatya’da 4 olmak üzere 20 kişi hayatını kaybetti. Bin 103 kişi ise yaralandı. Zaman geçtikçe ölü ve yaralı sayısında artış yaşanıyor.

Çanakkale siyasiler de peş peşe yayınladıkları mesajlarla Elazığ ve Malatya’da vefat eden vatandaşların ailelerine baş sağlığı dilerken, depremden etkilenen herkese geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Nermin Yıldız

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech