Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Barajlar İkaz Verdi!

Çanakkale’nin barajlarındaki doluluk oranı,

Çanakkale’nin barajlarındaki doluluk oranı, özellikle bu mevsimlerde, tüm kentlilerin merakla bekledikleri bir konu… Atikhisar başta olmak üzere, doluluk oranları bu sene resmen alarm verdi! Atikhisar barajının geçen sene doluluk oranı yüzde 100 iken bu sene yüzde 48… Çanakkale genelinde ise doluluk oranı neredeyse yarı yarıya düştü.

Su zengini bir ülke olma noktasından hızla su fakiri olma yolunda ilerleyen Türkiye’de bu sene yağışların az olması sebebiyle, barajlardaki doluluk oranı alarm vermeye başladı. Geçtiğimiz gün İl Özel İdaresi Meclis Salonu’nda İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleşti.

Gerçekleşen toplantıda söz alan DSİ 25. Bölge Müdürü Rahmi Şahin, barajlardaki doluluk oranları ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Gerçekleşen sunumda, doluluk oranları şaşkınlık yaratırken, iklim değişikliği ve kurak havalar bir kez daha kendini hissettirmiş oldu.

“YÜZDE 77’DEN 43’E!”
Açıklanan verilere göre Atikhisar Barajı’nın doluluk oranı 2019 yılında 100 iken, bu sene 48’e düştü. Geçen sene doluluk oranı 100 olan Bayramdere Barajı ise bu sene 56’da kaldı. Çanakkale ili genelinde ise barajların doluluk oranı 2019 yılında yüzde 77’den, 2020 yılında yüzde 43’e geriledi.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech