Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ham maddesi topraktan ilhamı kentin adından…

Esen Seramik işletme sahibi

Esen Seramik işletme sahibi Esen Hüsmenoğlu, 30 yıllık mesleki deneyimini ve seramikle olan keyifli serüvenini Gündem Gazetesi’ne anlattı. Hüsmenoğlu, eserlerini yaparken şehrin kendisinden ilham aldığını belirterek “Çanakkale’nin ismi ‘çanak çömlek’ten geldiği için zaten bu şekilde motive oluyorum. Ve sonrasında ise hayal gücümden faydalanıyorum” diye konuştu.

Esen Seramik işletme sahibi 50 yaşındaki Esen Hüsmenoğlu, meslekte geçirdiği 30 yılını gazeteniz GÜNDEM’e anlattı. Ham maddesini topraktan ilhamını kentin kendisinden aldığını söyleyen Hüsmenoğlu, mesleği ile ilk tanıştığı zamanları şöyle anlatıyor: 

“KENTİN İSMİNDEN İLHAM ALIYORUM”
“Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Seramik bölümü mezunuyum. 30 yıldır seramikle ilgileniyorum. Seramiğe küçüklükten beri ilgiliydim, kendi merakımdan dolayı başladım. Ailem destekledi ama zaman zaman pes edeceğimi düşünseler de ben asla etmedim.”

Seramiğin kendisi için başlı başına bir motive kaynağı olduğunu belirten başarılı seramik sanatçısı, “Çoğunlukla mutfak araç gereçleri üzerine çalışıyorum. Kap kacak ve kullanım eşyası yapıyoruz. Eserlerimi yaparken şehrin kendisinden motive oluyorum. Çanakkale’nin ismi ‘çanak çömlek’ten geldiği için zaten bu şekilde motive oluyorum ve hayal gücümden faydalanıyorum” ifadelerini kullandı.

“TURİSTLER TARAFINDAN ÇOK MERAK EDİLİYOR”
Hüsmenoğlu, kariyerinden ve kendine çizdiği yoldan da oldukça memnun olduğunu söyleyerek “Ben kariyerime aynen bu şekilde devam etmek istiyorum çünkü hem sağlıklı hem de belli bir emek harcanmış olması seramiğin en önemli özelliklerinden. Tabi seramik, herkese hitap etmiyor. Genelde zevkli ve el emeğinin ne demek olduğunu bilen, buna önem veren insanlar daha çok ilgi gösteriyor. Yine de eskisi gibi değil durum biz de yaptığımız eserleri modernize ederek günlük hayata uygun hale getiriyoruz… Şu an için de gördüğümüz talep bizim için yeterli aslında, genellikle İstanbul’dan talep görüyoruz. Çanakkale dışından ve turistler tarafından da çok merak ediliyor” diyerek sözlerine son verdi.

“HEM DOĞALLIK HEM SAĞLIK HEM DE TASARIMIN BULUŞTUĞU NOKTA, SERAMİK”
İşletme çalışanlarından 30 yaşındaki seramik sanatçısı Müfit Gazan
da Esen Seramik’e emek verenlerden biri… Gazan da gazetemize verdiği demeçte şu ifadelere yer verdi: “Çanakkale 18 Mart Üniversitesi’nde Seramik üzerine yüksek lisans yapıyorum. Başlarda kendimi başka bir alanda istiyordum ama şimdi seramiği seviyorum. Gelecekte yine seramik üzerine akademik alanda bir şeyler düşünüyorum diyebiliriz. Seramiğin tercih noktası olması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü insanlar yediği içtiği şeylere dikkat eder ama neyden yiyip içtiğine dikkat etmezler. Sağlıklı yediklerini düşünürler ama aslında zararlıdır. O yüzden seramik çıkış anından beri en doğal şey diyebiliriz. Hem doğallık hem sağlık hem de tasarımın buluştuğu bir nokta; seramik…”

 Asena Kılınçarslan – Esra Çanlı

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech