Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇOMÜ ve Borsa el ele verdi

Çanakkale Ticaret Borsası ve

Çanakkale Ticaret Borsası ve ÇOMÜ Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ortaklığında, “ÇOMÜ-ÇTB Kaliteli Gıda Üretiminde Mesleki Eleman Niteliğinin Arttırılması İçin El Ele Veriyor” eğitimleri düzenlendi.

Çanakkale Ticaret Borsası ve Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ortaklığında, mesleki eğitimlerde düzenlenmeye başlandı. “Mesleki eleman niteliğinin arttırılması için el ele veriyor” adlı proje aynı zamanda Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından da destekleniyor.

Ticaret Borsası, su ürünleri sektör kurulu üyelerinin çalışanlarının, Çanakkale Su Ürünleri Kooperatifleri Bölge Birliği üyelerinin ve Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Balıkçılık Teknolojisi Bölümü öğrencilerinin, mesleki teknik kazanmaları için oluşturulan projede, ayrıca işbirliğinin arttırılması hedeflendi.

21-22 Ocak tarihlerinde, eğitimler ÇOMÜ Teknik Bilimler Gıda Teknolojisi Laboratuarı’nda gerçekleşti. Prof. Dr. Fatma Çolakoğlu, Doç. Dr. Gülen Türker, Doç. Dr. Mine Çardak, Dr. Öğretim Üyesi Pınar Yıldırım, Dr. Öğretim Üyesi Hasan Basri Ormancı, Dr. Öğretim Üyesi Pınar Yıldırım tarafından verilen ve üç gün süren eğitimlerde, su ürünleri sektöründe kaliteli ürün üretimde karşılaşılan sorunların giderilmesi ve kalite kriterlerinin kritik noktaların analizlerinin gerçekleştirilmesi sağlanarak, kalitenin ön plana alındığı üretim uygulamaları, yasal düzenlemelerde yer alan HACCP kalite sistem uygulamaları, gıda güvenliğine yönelik teknik bilgi donanımı ve eğitim hizmeti sağlayabilmek için bir sertifikalı uygulamalı eğitim faaliyeti oluşturuldu.

Ayrıca katılımcılara marinat, gravlax ve somun füme teknolojileri yapılarak duyusal analiz eğitimleri de verildi.

Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech