Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Akçay’ın kayınpederi 3 kişiye can oldu

İl Genel Meclisi Üyesi

İl Genel Meclisi Üyesi Şener Akçay’ın Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nde Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavi altındayken vefat eden kayınpederi İrfan Yasa sayesinde, nakil bekleyen 3 vatandaş hayata tutundu.

Geçtiğimiz hafta AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Şener Akçay ile dünya evine girmenin mutluluğunu yaşayan Bahar Akçay, bu mutlu günden kısa süre sonra beyin kanaması geçiren babası İrfan Yasa’yı kaybetmenin üzüntüsünü yaşamıştı. Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nde, tedavi altında bulunan 58 yaşındaki İrfan Yasa’nın vefatı, ailesi tarafından hüzünle karşılanırken 3 hastaya birden can olması bir nebze olsun yürekleri  ferahlattı.

Nöroloji Yoğun Bakım Ünitesi’nde beyin kanaması nedeniyle, Yasa 4 gündür tedavi altındaydı. 58 yaşındaki İrfan Yasa, doktorların tüm tıbbi müdahalelerine rağmen kurtarılamadı ve beyin ölümü gerçekleşti. Evli ve 2 çocuk babası olan Yasa, hayata veda ettikten sonra 3 vatandaş hayata tutundu. Organ Bağış Koordinatörlerinden Uzman Doktor Azem Ülkü ve Hemşire Yeliz Baykala’nın yaptığı görüşme neticesinde, İrfan Yasa’nın ailesi başka canlarda can bulması için, Yasa’nın organlarını bağışlama kararı aldı.

Nakil ekibinin, organ nakil merkezleriyle temasa geçmesi sonucunda İrfan Yasa’nın iki böbreği ve karaciğeri Bursa Acıbadem Hastanesinde nakil bekleyen hastalara can olmak üzere alındı. Uz. Dr. Azem Ülkü merhuma Allah’tan rahmet dilerken örnek olacak duyarlı davranışlarından dolayı kederli ailesine başsağlığı dileklerini iletti. Öte yandan, Başhekim Op. Dr. Ufuk Tali, yaşama yeniden tutunacak olan hastalara da acil şifalar diledi.

Yaşanan bu hadiseden sonra, organ bağışının ne denli önemli olduğu bir kez daha fark edilmiş oldu.

Haber Merkezi

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech