Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vakıf iki ismi karşı karşıya getirdi

Kurucularının arasında, Gelecek Partisi

Kurucularının arasında, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun da olduğu, Bilim ve Sanat Vakfı’na kayyum atandı. Yeşim Karadağ ve AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundular.

İstanbul’da bir zamanların tartışma konusu olan, çokça basında yer alan İstanbul Şehir Üniversitesi’nin kurucu vakfı, Bilim ve Sanat Vakfı’na kayyum atandı. 3 kişilik geçici kayyum heyetinin atandığı vakıf ile ilgili farklı değerlendirmelerde bulunuldu. Bu değerlendirmeler, Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Yeşim Karadağ ve AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan tarafından yapıldı.

“Onun vakfı bunun vakfı olmaz!”
AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, vakfın kapanması ile ilgili, “Ömrüne milletine vakfetmiş, vakıf kültürünü aziz bilenlere karşı acımasız ithamların kimseye faydası yok. Konu teknik, kayyım değil, mecburi süreç… Onun vakfı bunun vakfı olmaz. Camianın tüm vakıfları hepimizin. Koltuk sevdasını davaya feda edenlerin siyasi hırsları bunu bile görmüyor!” paylaşımında bulundu.

“Ülkemiz adına çok üzgünüz!”
Gelecek Partisi Kurucu Üyelerinden Yeşim Karadağ ise kayyum atanan vakıf ileilgili, “Yakın tarihimizin en müstesna Bilim ve Sanat Vakıflarından birisiydi. Bilim ve Sanat Vakfı 28 Şubat karanlığı bile zincir vuramamıştı… Ülkemiz adına çok üzgünüz!” değerlendirmesinde bulundu.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech