Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ece Aydemir’den 20 Yıllık Teşekkür

Ece Aydemir Akademi, öğrencileri

Ece Aydemir Akademi, öğrencileri ve velileri için hazırladığı 20. yılına özel kutlama organizasyonu ile yeni kurs merkezinin açılışını yaptı. Açılışta konuşma yapan Ece Aydemir, “20 yıl boyunca, yüzlerce öğrenciyi bale ile tanıştırmaktan ve Çanakkale’de bu sanat dalının eğitimini vermeye başlayan ilk kişi olmaktan hep gurur duydum.” dedi.

 19 Ocak 2020 pazar günü yeni yerine taşınan ve 20 yıldır Çanakkale’ye hizmet eden Akademi’nin tarihçesini kutlamada yaptığı bir konuşma ile anlatan Ece Aydemir, konuşmasında “21 Eylül 2000 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Özel Ece Aydemir Bale Kursu, güzel Çanakkale’mizin ilk bale kursu olarak hizmete açıldı. Ece Aydemir Bale Kursu olarak, bu güzel şehirde büyük emekler verdik. 20 yıl boyunca, yüzlerce öğrenciyi bale ile tanıştırmaktan ve Çanakkale’de bu sanat dalının eğitimini vermeye başlayan ilk kişi olmaktan hep gurur duydum.

“ÇOK ÇALIŞACAĞIMIZ GÜNLER BİZİ BEKLİYOR”
O günden bu yana hep takdir edilen bir eğitim kurumunu kimi zaman yaşadığımız imkansızlıklara rağmen ayakta tutmak için gösterdiğim azim ve sabır karşılığında, Türkiye’nin alkışladığı Devlet Balesi’nin değerli sanatçılarının, dönem dönem konuk koreograf ve konuk sanatçı olarak kurumumuzu ziyaret etmeleri, kendilerinden övgüler almak, destek görmek her zaman bize güç vermiştir. Disiplinli ve kurallı eğitim yoluna devam eden Ece Aydemir Akademi’nin bir marka olması gururunu hala doyasıya yaşamakta ve hissetmekteyim.
Çok çalışacağımız günler bizi bekliyor. 2020 yılında yeni yerimizde, yenilenen yüzümüzle bünyemize kattığımız branşlarla, güçlü ve deneyimli kadromuzla yolumuza devam ediyoruz.
Yine bu sene de yurtdışı festivallere katılım ve resital planlarımız olacak ve Ece Aydemir Akademi, yurtiçi ve yurtdışında elde ettiği başarıları her yıl çoğaltarak yoluna devam edecektir. Biz Ece Aydemir Akademi olarak; Bale Eğitimi yolculuğumuzda onlarca temsil sunduk ve başarılar kazandık.”

“YARIŞIMIZ SADECE KENDİMİZLE”
“Öğrencilerime ilk aşılamak istediğim, alkışlanmak istiyorsak alkışlamayı bilmeliyiz felsefesi oldu. Yarışımız sadece kendimizle. Bir başkası olmaya çalışmak, bir başkasını kıskanmak ya da bir başkasını kötüleyerek başarıya ulaşmaya çalışmak yapılacak en büyük yanlıştır. Hayat felsefem hep bu çizgide olmuştur. Kendisiyle barışık, kendisini seven insanlar her zaman başarılı olur, mutlu olur. Öğrencilerime hep söylediğim biz bütünün parçalarıyız yaptığımız her işte, her temsilde rol alan her bir bireyin görevi çok değerlidir. Önemli olan üstlendiğimiz görevi en iyi en güzel şekilde yerine getirmek ki bu ancak çok çalışarak olabiliyor. Amacım tüm öğrencilerimin başarıya ulaşırken kalplerinde saygıyı, sevgiyi, paylaşmayı ve duyarlılığı hep hissetmeleri. Bu olgulara sahip oldukça mutlu hayat, başarılı hayat zaten bize geliyor.
Çanakkale’de bale eğitimini ilk vermeye başlayan kişi Ece Aydemir olarak görevimin değer ve hassasiyetinin bilincindeyim ve bu bilinçle yola devam ediyoruz. Bu zorlu yolda bale eğitimi verebilmek için yorulan, çalışan herkese yardım edebilmek ve destek olabilmek beni mutlu eden, sanatın birleştirici gücünü hissettiren yaptığım işi daha da sevdiren kendi seçtiğim yolumdur.” dedi ve Nice 20 yıllara Ece Aydemir Akademi” diyerek konuşmasını bitirdi.

Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech