Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Yusuf Eroğlu

ÜMMÜ GÜLSÜM

Geçen haftanın güncel konusu, ATV televizyonunda yayınlanan milyoner yarışmasındaki, genç kızımızdı. Ümmü Gülsüm adlı, konuşma engelli kızımız, Türkiye’nin gülen yüzü oldu. Sevecenliği, sempatikliği, azmi ve bilgisi ile gönülleri fethetti. Esas engelin kafalarda, kalplerde olduğunu, üstesinden gelinmeyecek hiçbir şeyin olmadığın gösterdi. Kendisini yürükten tebrik ediyoruz. 125 bin liralık soruyu bilince 250 bin liralık soru açıldı. Lakin bilemeyeceğini anlayınca, yarışmadan çekilerek, şu sözleri sarf etti. “Bazen yetinmek gerekir.” Kitabe gibi bir kelam…

Yine aynı günlerde, Ankara’da, sokakta yaşayan, Hasan adlı bir kardeşimiz de tevekkülün bir örneğini gösterdi. Aynen Ümmü Gülsüm kızımız gibi. Hasan 29 yaşında, sokaklarda yaşıyor, mendil satıyor. Parası olduğunda çorba içiyor. Haftada bir gün de otelde kalıyor. Şimdi, bu gariban ama Allah’a tevekkül etmiş kardeşimizin sözlerine kulak verelim. “Allah insanları sınar. Şu anda beni sınıyor, Allah bana taşıyamayacağım bir yük vermez. Umudum hep var. Benim de evim olacak. Hayat zor da olsa Allah bize bu hayatı vermiş. İş arıyorum. Tam işe alınacakken, sokakta yaşadığımı öğrenince, vazgeçiyorlar.”

Yeryüzünde böyle gönlü gani kaç insan vardır? Ankara Valiliği, bu gariban kardeşimizi bularak, sıcak bir yuvaya yerleştirdi. Beklediği umut sonunda gerçek oldu.

Allah sebep olanlardan razı olsun.

TÜRBANLI MI?
Ne yazık ki, her şeye muhalif olan, kökü dışarıda, Türk Pravdası bir gazetenin yazarı ve TV’nin sunucusu, Ümmü Gülsüm kızımız üzerinden Sayın Cumhurbaşkanına yüklenmiş. Ne mi demiş? “Geçen gün televizyondaki, konuşma engelli, 29 yaşında bir kızı, 125 bin lira kazandı. Sanki şimdiye kadar hiçbir yarışmacı bu parayı kazanmamış gibi Cumhurbaşkanı arayıp tebrik etti. Bana göre arama sebebi, kızın türbanlı olmasıydı.” Yahu insan Allah’tan korkar. Sayın Cumhurbaşkanının arama sebebi, o kızcağızın engelli olmasıdır. Bunu cümle âlem biliyor. Ama her şeye muhalif olan bu Pravdacılar, güzel kızımızın bu başarısını gölgelemek için ellerinden gelini yapıyorlar. Elazığ’da, 6 yaşında Taha adlı bir küçük çocuk, beyin tümörüne yakalanmış. Bir gözünü kaybetmiş. Ameliyat olmazsa ikinci gözünün de kaybedecekmiş. Aile fakir. Gücü yetmiyor. Elazığ halkı birlik olup gerekli olan 50 bin lirayı toplamış. Bu arada konuya muttali olan Sayın Cumhurbaşkanı, aileyi arayarak, tedavisini üstlendiğini bildirmiş. Ne güzel şeyler bunlar. Şimdi o yazar olacak şahsa soruyoruz? 6 yaşındaki Taha oğlumuza da Türbanlı olduğu için mi yardım etti? Tabi ki, şimdiye kadar görmediğiniz, duymadığınız bazı şeyler yaşanıyor. Yadırgamanız, sulandırmanız gayet normal. Sayın Cumhurbaşkanını, duyarlılığından dolayı tebrik ediyoruz. Ne diyelim? Bazılarının, gözleri vardır, görmezler. Kulakları vardır duymazlar. Sağlıcakla kalınız.

 

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech