Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP’li Erkek’ten Kanal İstanbul tepkisi: “Damada göre rant yapılıyor!”

CHP Çanakkale Milletvekili ve

CHP Çanakkale Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın Kanal İstanbul güzergahında arazi aldığının ortaya çıkmasının ardından açıklamalarda bulundu. Erkek, “Hayat tesadüfleri sever, demek ki rant da damada göre uyarlamaları seviyormuş” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın Kanal İstanbul güzergahında arazi aldığının ortaya çıkması siyaset kulislerinde geniş yankı uyandırdı. Albayrak’ın yaklaşık 13 dönümlük bir arazi satın alması ve halen tarla vasfında olan arazinin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Kanal İstanbul için değişiklik yapılan planda ‘konut alanı’ sınırları içinde kalması özellikle muhalefet cephesinde tepkilere yol açarken CHP Çanakkale Milletvekili ve Grup Başkanvekili Muharrem Erkek, yaptığı açıklamada iktidar partisine eleştirilerde bulundu.

Erkek, “İstanbul’da Ekrem İmamoğlu Başkan Terkos Gölü’nde incelemelerde bulunmuş. Bu vesileyle şu an ÇED raporunda olmayan 20.04.2018 tarihli DSİ raporunu hatırlatalım. Ne diyordu: Kanal İstanbul yapılırsa Terkos Gölü’nden elde edilen su elden çıkabilir, İstanbul susuz kalabilir… Ne tesadüf Kanal İstanbul’un güzergâhı belirlendikten ve kayınpeder de dahil birkaç kişi öğrendikten sonra bu arazi alınmış. Hayat tesadüfleri sever, demek ki rant da damada göre uyarlamaları seviyormuş!” şeklinde konuştu.

Esra Çanlı

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech