Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ceylan’dan Valiliğe ‘ÇED’ Sitemi: “Kararı nasıl verdiniz?”

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Assos Antik Kentine 8 km uzaklıktaki Büyükhusun Köyü’nde yapılması planlanan JES için Valiliğin “ÇED Gerekli Değildir” kararını ağır bir dille eleştirdi. Vekil Ceylan, “Vali Bey, Çanakkale’mizi, Assos’umuzu çürük yumurta kokusuyla zehirleyecek JES Projesi için ÇED Gerekli değildir kararını nasıl verdiniz” diye sordu.

CHP Milletvekili Özgür Ceylan, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Çanakkale, Ayvacık İlçesi sınırlarında bulunan Assos Antik Kentine 8 kilometre uzaklıkta bulunan bölgeye kurulması planlanan Jeotermal Santral için “ÇED Gerekli Değildir” kararı veren Çanakkale Valiliğini ağır bir dille eleştirdi. Özgür Ceylan, Çanakkale halkının Kaz Dağlarında yaşanan katliamın ardından diğer şehirlerden farklı bir refleks geliştirdiğine dikkat çekerek, “Bir kent düşünün, o kentte yaşlısı, genci, kadını, erkeği, çoluğu çocuğu “Yeni bir ÇED gerekli değildir” kararı verildi mi diye her gün Çevre Bakanlığı’nın, Valiliği’nin “web” sayfasını takip etsin” dedi.

“VALİLİK ‘BURASI DELİK DEŞİK EDEBİLİRSİN’ DİYOR”
Çanakkale halkının yaşam alanlarını korumaya kararlı olduğunu ifade eden Özgür Ceylan, “Neden sürekli halkımızın hassasiyetini test ediyorsunuz? Şimdi de hedef Ayvacık Büyükhusun Köyümüz mü oldu? Assos Antik Kentimiz mi oldu?” diye sordu. Özgür Ceylan, Çanakkale Valiliğinin, 20 Aralık 2019’da başvurucu bir firmanın başvurusuyla ilgili karar açıkladığını belirterek, “Valilik “ÇED gerekli değildir, burayı delik deşik edebilirsin” diyor. Sondaj izni verilen yerin köye mesafesi 1,2 kilometre. Köylü, çiftçilik yaparak geçimini sağlıyor. Köy halkı bu kararın iptali için yasal haklarını kullanacak ve Çanakkale halkı haklı davalarında onlarla olacak” diye konuştu.

SAHA ASSOS’A 8 KM UZAKTA!
Özgür Ceylan, genel kurulu sonrası yaptığı açıklamada da, JES sahasının Assos Antik Kenti’ne 8 km uzaklıkta bulunduğunu ifade ederek, “Aydın’daki çevre tahribatı ortadayken, neden şimdi de güzel Çanakkale’mizi, Assos’umuzu çürük yumurta kokusuyla kirleterek zehirleyecek bu jest projesi için “ÇED gerekli değildir” kararı verdiniz?” diye sordu. Assos’un Çanakkale için, Türkiye için büyük bir değer olduğunu ifade eden Özgür Ceylan, “Böylesi bir değer, böylesi bir hazine, hiçbir şirketin karı için feda edilemez, edilmemeli” dedi.

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech