Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Son zil çaldı

Öğrencilerin en sevdiği son

Öğrencilerin en sevdiği son ders zili dün resmen çaldı ve sömestr tatili başladı. Çanakkale’de 76 bin 700 öğrenci tatile bugün itibari ile başladılar. Öğrencilerin yanı sıra 7 bin 200 öğretmen de yoğun geçen bir dönemin ardından tatil sürecinde rahat bir nefes almak üzere inzivaya çekildiler. Vali Orhan Tavlı’nın da katılımları ile dün iki okulda ufak çapta bir karne töreni düzenlendi. Öğrenciler karnelerini bizzat Vali Tavlı’nın elinden aldılar.

Türkiye’de ara tatil resmen başladı. Eğitim-öğretim yılının birinci döneminin tamamlanmasının ardından Çanakkale’de 76 bin 700 öğrenci tatile çıktı. Dün Türkiye’de okullarda karne heyecanı yaşanırken, notları yüksek olanlar sevinçli, notları düşük olanlar ise hüzünlüydü. Ailelerin çocuklarına verdikleri moral ile minikler tatilde hem çalışıp hem eğleneceklerinin sözünü verdiler. Çanakkale’de öğrencilerin yanı sıra 7 bin 200 eğitimci de minikler gibi tatile çıktılar.

Dün, saat 14.00’te, Mustafa Kemal İlkokulu ve Şehit Ömer Halisdemir İmam Hatip Ortaokulu’nda karne töreni düzenlendi. Düzenlenen törene Vali Orhan Tavlı ve İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz’da katıldı. Vali Tavlı iki okulda toplamda 3sınıfa girerek, öğrencilerin heyecanlarına ortak oldu. Karneyi her verdiği öğrenci ile ufak sohbetler gerçekleştiren Vali Tavlı, bilhassa miniklere hem eksiklerini tamamlamalarını hem de dinlenmelerini tavsiye etti.

“7 bin 200 öğretmenimizde tatile çıktı”
İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, karne günü ile ilgili yapmış olduğu açıklamada, “Müdürlüğümüze bağlı örgün eğitim kurumlarında, eğitim ve öğretimlerine devam eden,76 bin 700 öğrencimiz yarıyıl tatiline başladılar. Karne sevinci yaşadılar. Bununla birlikte müdürlüğümüze bağlı resmi ve özel okullarda, görevlerine devam eden 7 bin 200 öğretmenimizde tatillerine başladılar.

“Ara tatil beğenildi”
Hem çocuklarımız hem öğretmenlerimiz yorucu bir dönem geçirdiler. Bu yıl geçtiğimiz yıllardan farklı olarak bir de ara tatilimiz vardı. O ara tatilimiz çok beğenildi. Çocuklarımız ve öğretmenlerimiz ara tatilden memnun kaldılar. Bugüne kadar geçen sürede görev yapan öğretmen arkadaşlarıma teşekkürlerimi iletiyorum” ifadelerinde bulundu.

Tunahan Ünsal

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech