Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Darısı Millet İttifakı’nın Başına!

Çanakkale’de yakın zamanda görevden

Çanakkale’de yakın zamanda görevden alınan Cumhur İttifakı’nın il başkanlarının yerine son atamalar neticesinde bir hayli genç siyasetçiler atandı. Vatandaş da kongre sürecindeki Cumhuriyet Halk Partisi’nin yanı sıra Millet İttifakı’nda yer alan partilerin il başkanlarının, genç ve dinamik siyasetçilerden olmasından yana…

Türkiye siyaseti, son yıllarda gerçekleşen seçimlerde gruplaşmaya başladı. Bu gruplaşmaları ise ittifak olarak adlandırmaya başladı. Son genel seçimde de bir araya gelen partiler, Millet İttifakı ve Cumhur İttifakı olarak ikiye ayrıldı.

Çanakkale’de yakın zamanda görevden alınan Cumhur İttifakı’nın il başkanlarının yerine son atamalar neticesinde bir hayli genç siyasetçiler atandı. AK Parti İl Başkanı Naim Makas ile MHP İl Başkanı Ali Tuğrul Yıldırım, yaşları ile dikkat çekerken, kent siyasetine dinamizm katan başkanlar oldular.  Vatandaş da kongre sürecindeki Cumhuriyet Halk Partisi’nin yanı sıra Millet İttifakı’nda yer alan partilerin il başkanlarının, genç ve dinamik siyasetçilerden olmasından yana…

Gruplaşma siyasetine alışan Türkiye’de, son dönemlerde ittifaklar ön plana çıktı. Millet İttifakı ile Cumhur İttifakı şeklinde gruplaşmaların yaşandığı siyasette, artık genç liderler ön plana çıkmaya başladı.

Çanakkale’de gençleşme hareketi önce geçtiğimiz senelerde yapılan Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın seçimlerinde yaşandı. ÇTSO’nun yönetim kurulu üyelerinin büyük bir bölümü gençleşti ve yönetim daha dinamik bir hale geldi. Gençleşen yönetim kurulu üyelerinin dinamizmi, ÇTSO meclislerine de yansıdı.

Öte yandan, geçtiğimiz aylarda, MHP ve AK Parti’nin yeni il başkanları atandı. AK Parti İl Başkanı Naim Makas, MHP İl Başkanı ise Ali Tuğrul Yıldırım oldu. Gözler iki başkana çevrildi ve en dikkat çeken nokta başkanların yaşları oldu. 1988 doğumlu Naim Makas ve 1984 doğumlu Ali Tuğrul Yıldırım, Cumhur İttifakı’nın, Çanakkale’deki yüzleri olurlarken, vatandaş başkanların yaşları ile ilgili, darısı millet ittifakının başına yorumlarında bulundular. Önümüzdeki dönemlerde, Çanakkale’de il müdürlerinde, başkanlarda, bir gençleşme görecek miyiz merak konusu oldu.

Tunahan Ünsal

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech