Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ömercioğlu’na CEMR’de Önemli Görev

Çanakkale AK Parti İl

Çanakkale AK Parti İl Başkanı Naim Makas, Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi (CEMR) ekibine Çanakkale AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Tülay Ömercioğlu’nun atandığını duyurdu.

AK Parti’nin Eski Dönem Belediye Meclisi Üyesi, şimdiki İl Genel Meclisi Üyesi olan Av. Tülay Ömercioğlu, Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi’nin (CEMR) 16 kişilik Türk Siyasi Heyeti’ne atandı.
Çanakkale AK Parti İl Başkanı Naim Makas tarafından yapılan yazılı açıklamada, Ömercioğlu’nun seçilmesini teşkilat olarak sevinçler karşıladıkları kaydedildi.

Başkan Makas’ın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
“Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi (CEMR), Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı’nın (UCLG) Avrupa bölge teşkilatını oluşturan, yerel ve bölgesel bağlamda en geniş temsile sahip Avrupa topluluğudur. Köklü bir tarihe sahip olan CEMR, 1951 yılında bir grup Avrupalı belediye başkanı tarafından kurulmuştur. CEMR günümüzde, 28’i AB üyesi ülke olmak üzere 41 ülkeden 60 ulusal birlik aracılığıyla, 100.000 belediye ve bölgesel yönetimi temsil etmektedir.
İlgili konsey Türk Siyasi Heyeti olarak 16 kişilik bir ekip olup; genelde ekipte Belediye Başkanları bulunmakta ise de Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi (CEMR) ekibine; Çanakkale AK Parti İl Genel Meclisi Üyemiz Tülay Ömercioğlu atanmıştır.
Çanakkale olarak, bir siyasi komite olan konsey de aslında Belediye Başkanları yer alma konumu mevcut olması; 12 Belediye Başkanı, 3 Belediye Meclis Üyesi, 1 İl Genel Meclisi Üyesi mevcut olup, Tek İl Genel Meclis Üyesi Partimiz Çanakkale İl Genel Meclis Üyesidir. Komite üyesi olduğu Türkiye’den 16 temsilciye yer verilen heyete Partimiz İl Genel Meclis Üyesinin girmesi Çanakkale Ak Parti İl Başkanlığımızca sevinç ve övünçle karşılanmıştır. Bu yere değer görülen Çanakkale Ak Parti İl Genel Meclis Üyemiz Av. Tülay Ömercioğlu’na başarılar diler, Çanakkale’yi Türkiye’de ön sıralara çıkartan, Çanakkale’nin Türkiye’deki önemini yatırımlarda öncelikle Türkiye’nin önde gelen illeri arasına getiren; Çanakkale’nin önemini dünyada da duyurmayı hedefleyen Ak Parti Grup Başkan Vekilimiz Sn. Bülent Turan’a ve AK Parti Çanakkale Milletvekilimiz Sn. Jülide İskenderoğlu’na teşekkür ederiz.”
Haber Merkezi

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech