Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Maliyetler Artmazsa Zam Yapmayız”

Çanakkale Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi

Çanakkale Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi tarafından kentte toplu taşıma alanında hizmet veren 10 araç yenilendi. Yeni araçların tanıtım toplantısı dün Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı. Toplantıda Çanakkale’deki otobüs sayıları ile ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “7 metrelik 33 araç, 12 tane 8 buçuk metre araç, 6 tane 9 metrelik araç, 52 tane 12 metrelik aracımız bulunmaktadır. Buna göre toplam araç sayımız 103’tür” dedi. Başkan özellikle üniversite öğrencilerinin zam protestolarına karşı, “Maliyetler artmazsa zam yapmayız” ifadesini kullandı.

Çanakkale Merkez’de toplu ulaşım alanında hizmet veren otobüslerden 10 tanesi yenilendi. Yenilenen araçlar ise dün Cumhuriyet Meydanı’nda, saat 12.30’da Belediye Başkanı Ülgür Gökhan tarafından tanıtıldı. Gerçekleşen tanıtımda, ilk konuşmayı Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Hasan Ateş yaptı. Ateş yapmış olduğu konuşmada, “2006 yılında araçlarımızı minibüsten otobüse döndürdük. Bu dönüşümün ne kadar isabetli bir karar olduğunu görüyoruz” dedi.

“10 aracımız yenilenmiştir”
Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Hasan Ateş, “Bugün burada, Çanakkale toplu taşıma sisteminde, 10 adet araç değişim tanıtımını, yapmak için toplandık. Çanakkale minibüsten, halk otobüsüne geçiş Belediye Başkanımız Ülgür Gökhan’ın teşvikleri ile 2006 yılında gerçekleşmiştir. Bunun ne kadar doğru bir karar olduğunu, görmekteyiz. Başkanımıza vermiş olduğumuz sözün arkasında durarak, 10 aracımızı yenilemiş bulunmaktayız” ifadelerinde bulundu.

“Sekiz buçuk metrelik 10 tane ilave araç…”
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Sekiz buçuk metrelik, 10 tane ilave araç… Daha önce iki tane alınmıştı bu araçlardan, bunlarla birlikte 12 oluyor… Araçlarımızda 25 tane oturma nizamı var. 43 kişi ise ayakta alabiliyorlar, toplam 68 kapasitesi bulunmaktadır. Hepsi 2019 modeldir.  Bu araçlarımızla birlikte halk otobüsü araçlarımızın yaşları gençleşiyor.

“Toplam otobüs sayımız 103’tür”
Şu anda 7 metrelik 33 tane aracımız kalmıştır. 12 tane 8 buçuk metrelik aracımız var. 6 tane 9 metrelik aracımız ve 52 tane 12 metrelik otobüslerimiz filomuzda var. Toplam otobüs sayımız 103’tür. Dolayısıyla bu araçlar alındığı zaman otobüslerimizin yaş sınırları düşmektedir. Hedefimiz 33 tane 7 metrelik araçları değiştirmektir.

“Otobüslerimizin kapasiteni arttırmakta fayda var”
Kent büyüyor, gelişiyor, hizmet alanları çoğalıyor. Otobüslerimizin kapasitelini arttırmakta fayda var diye düşünüyoruz. Bu tip sekiz buçuk metrelik otobüsler en ideal araçlardır. Her yere girip çıkabiliyorlar.

“Maliyetler artmazsa zam yapmayız”
Maliyetler, servis ücretleri, yedek parça giderlerindeki artış, otobüsçülerimizin mağduriyetleri arasında bulunuyor. Bilet fiyatlarını istedikleri ölçüde arttıramıyoruz. Artış yapıyoruz ama kullananlar açısında bu sıkıntı doğuruyor. Özellikle öğrenciler bu konuda şikayetçiler, haklı olarak… Maliyetler artmazsa, durursa, bizde ulaşım hizmetlerine zam yapmayız, yapmamalıyız…” açıklamasında bulundu.

“15 yılını dolduran şoförler ödüllendirildi”
Öte yandan, Çanakkale Belediyesi, Kepez Belediyesi, Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi tarafından oluşturulan seçici kurul tarafından, Aralık ayında, Bülent Güven ve Canan Göçmen ayın şoförü seçildi. Bununla birlikte, toplu taşıma hizmetinde 15 yılını tamamlayan ve emekliye ayrılan Vedat Ersoy ve Cahit Ünal’a teşekkür şilti teslim edildi.

Tunahan Ünsal

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech