Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sığınmacılar için harcanan MİLYARLAR!

İYİ Parti Genel Merkezi’nden,

İYİ Parti Genel Merkezi’nden, geçtiğimiz gün tüm il başkanlıklarına, Suriyeli sığınmacılarla ilgili bilgilendirme metni gönderildi. Çanakkale İl Başkanlığı’na da gelen bilgilendirmede, geçen rakamlar dudak uçuklattı. İYİ Parti tarafından yapılan bilgilendirmede, Suriyeli sığınmacılar için 2017 yılında tutulan raporda 84 Milyar TL harcandığı belirtildi. Öte yandan 2012 yılında 71 bin olan sığınmacı sayısının, 2017 yılında 3 milyona çıktığı ifade edildi.  Açıklanan rakamlar dudak uçuklattı!

İYİ Parti Genel Merkezi’nden, geçtiğimiz gün Parti İl Başkanlıklarına, Suriyeli sığınmacılarla ilgili bir bilgilendirme yazısı gönderildi. Gönderilen bilgilendirmede, Suriyeli sığınmacılar için harcanan giderler, sığınmacı sayıları gibi bilgiler yer aldı.

Suriyeli sığınmacılar ile ilgili hazırlanan raporda, sığınmacılar için 2017 yılına kadar olan süreçte, 84 Milyar TL para harcandığı ifade edildi. Dolar cinsinden yazacak olursak miktarın 30 Milyar Dolar olduğu raporda yer aldı. Öte yandan, Suriyeli sığınmacıların sayısının, 2012 yılında 71 bin olduğu ve aradan geçen 7 yılda sayının katlanarak, 3 milyona ulaştığının altı çizildi. 2019 verilerinde ise sığınmacıların sayısının 3 milyon 648 bin olduğu belgelendi.

“Gelecekte sığınmacı sayısı daha da artacaktır”
Konuyla ilgili İYİ Parti İl Başkanı Selahattin Yıldızlar gazetemize bir açıklamada bulundu. Yıldızlar, “Öyle paralar harcanıyor ki kendi milletimizin açken, vatandaşlar intihar ederken, bu harcanan paralar için ben önce kendi insanlarımız için harcayalım diyoruz. Şu anda Suriyeli sığınmacılara verilen değer, kendi milletimize verilmiyor. Gelecekte Suriyeli sığınmacıların nüfusunun çok daha artacağı belirtiliyor.

“Çanakkale bu sorundan nasibini almaktadır”
Sığınmacılar ve göç konusu, Türkiye’nin kanayan yarasıdır. Bu konuda biran önce kalıcı adımlar atılmalıdır. Çanakkale özelinde konuşacak olursak, elbette ki Türkiye’nin genelinin yaşadığı göç sorunundan Çanakkale’de nasibini fazlasıyla almaktadır” dedi.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech